donderdag 09 oktober 2014

 

Politie zoekt getuigen i.v.m. diefstal Vogelpark Avifauna

 

Boven: Visayan Tarictic neushoornvogel

Boven: Witkuifneushoornvogel

Boven: Vermoedelijk betrokken bestelbus

De afgelopen 2 weken zijn in Den Bosch en in Nijmegen,  3 van bij Vogelpark Avifauna te Alphen a/d Rijn gestolen vogels terug gevonden. De vogels maken onderdeel uit van een partij van 35 vogels welke in de nacht van 15 op 16 september 2014 bij Avifauna werden gestolen. De dieven zijn professioneel te werk gegaan en hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van een witte bestelbus met zijverlichting (zie foto).

De unieke Reuzentoerako en Geelwangneushoonvogel werden op een hek vlakbij het spoor in Nijmegen aangetroffen. De Recherche van de politie Alpen a/d Rijn, welke de diefstal onderzoekt, meldt dat het bijna niet anders kan dan dat de vogel bewust zijn losgelaten/neergezet.

Vogelpark Avifauna looft € 5.000 uit voor informatie die leidt tot het oplossen van het misdrijf. Het gaat om een in de wereld unieke broedcollectie beschermde vogels waar Avifauna al jarenlang succesvol mee kweekt. De vogels zijn dan ook van grote waarde voor het vogelpark.

Heeft u informatie die verband kunnen houden met de inbraak, dan wel met de in Nijmegen cq Den Bosch gevonden vogels, dan kunt u contact opnemen met de recherche Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Ook kunt u mailen naar Avifaunaonderzoek@hollands-midden.politie.nl 

Uiteraard kunt u ook anoniem bellen naar de lijn van Meld Misdaad anoniem. Tevens kunt u contact opnemen met Vogelpark Avifauna, Simon van der Luit, 06-83257306 of vogelverzorging@avifauna.nl 

Bijgevoegd bestand:
 Lijst met gestolen vogels en hun ID-gegevens.


Bestanden:
Vogels_Diefstal_Avifauna_16-09-2014.pdf