maandag 15 september 2014

 

Aviornis deelname aan Dierenpret Houten op 13 april 2014

 

Aviornis regio Midden-Nederland nam mede namens Aviornis Nederland voor de achtste keer op rij deel aan het Dierenpret Houten evenement.

De speciale 50% kortingsactie, uitsluitend voor Aviornis leden, op de entreeprijs bij Dierenpret Houten 2014 heeft weer succes gehad. Er is ruim gebruik van gemaakt.
Medewerking aan de Aviornis stand werd wederom verleend door de firma Borgstein uit Wamel met het opzetten van aluminium volières. Hoveniersbedrijf Johan van Frankenhuyzen uit Tricht leverde de aankleding met planten en struiken.
In de volières zaten Livingstones en roodkuif toerako’s van Stichting Fowl Oase. En roodrug duiven en Celebes Groene Muskaatduiven, beschikbaar gesteld door Jan Achterberg van de Aviornis Werkgroep Wilde Duiven en Kleine Hoenderachtigen.

Namens regio Midden-Nederland waren Janna en Jaap Korten de gehele dag aanwezig voor uitleg over de vereniging en de vogels. Medewerkers van de Fa. Borgstein waren aanwezig voor informatie verstrekking over de vele mogelijkheden van hun aluminium volières.

’s Morgens voor de opening stond er al een lange rij wachtenden voor de kassa. De gehele dag was het druk met bezoekers. Promotie voor Aviornis werd gemaakt met de Aviornis tijdschriften en folders voor ledenwerving. Overal stonden de “Welkom bij Aviornis” banners opgesteld en er hing een kleurrijk Aviornis zeildoek.

Deelname aan een divers kleindieren evenement, waarbij de nadruk ligt op reptielen en knaagdieren, laat in ieder geval zien dat Aviornis actief is en dat het daardoor wellicht mede zorgt voor ledenbehoud. Hetgeen minstens zo belangrijk is.

Onze stand is een ontmoetingsplek voor Aviornis leden en bekenden. Waarbij koffie, thee of een frisdrankje niet ontbreekt en sfeer verhogend werkt. Om 16.00 uur liep het evenement ten einde en kon er worden opgebroken. Namens Aviornis worden hierbij de Fa. Borgstein en Hoveniersbedrijf Johan van Frankenhuyzen bedankt voor hun belangrijke bijdrage om niet alleen deze maar ook onze andere deelnames aan evenementen mogelijk te maken. En wellicht nog belangrijker de regioleden die vogels ter beschikking hebben gesteld

Tot slot ook dank aan de Aviornis leden die gebruik hebben gemaakt van de speciale toegangsactie en de moeite hebben genomen ons te bezoeken.

Jaap Korten

Voorzitter