maandag 19 januari 2015

 

Verslag ledenbijeenkomst Oost-Brabant Maandag 5 Januari 2015

 

                          

 Het is een regenachtige dag. Terwijl het winter zou moeten zijn.  Het lijkt het meer op een late herfst of op een vroege lente.  Maar binnen staan nog kerstbomen dus het is toch echt 5 Januari.
Het is gezellig druk. Goede opkomst ondanks het weer. 
Ook onze gastspreekster Helmy  Cornelissen is al aanwezig samen met haar man Michel. Het ziet er naar uit dat we volle avond tegemoet gaan.
Op de agenda staat het verslag van de kascontrole.
Het jaarverslag van de secretaris.
Bestuursverkiezing en een lezing van Helmy Cornellissen over de reis van Aviornis leden naar IJsland
Onze voorzitter opent de vergadering op tijd, met inachtneming van het standaard Brabants kwartierke.
Hij heet iedereen welkom op de eerste bijeenkomst van 2015 en wenst iedereen een goed jaar toe namens het bestuur. Als eerste doet Stan verslag van onze financiën.  Er valt niets dramatisch te melden behalve dat we door het niet doorgaan van ons uitstapje naar Lac du Der voor de kraanvogels we een x bedrag over hebben. Dit kunnen we dit jaar besteden aan de reis naar Walsrode.  Iedereen vindt dit een goed idee.
De Kascontrole is uitgevoerd door Peter Covers en Anton Tijhuis.
De administratie van onze penningmeester is onder de loep genomen en heeft de kritische vragen van de controleurs goed doorstaan. We hadden ook niet anders verwacht .De vergadering dankt Stan onder luid applaus voor de tijd en energie die hij hier ingestoken heeft . Ook de kascontroleurs worden door de voorzitter bedankt voor hun goede werk. Henk is bezig met het organiseren van de stand op de wereldshow in Rosmalen  op 22 23 24 en 25 Januari en vraagt nog iemand om op donderdag de stand mee te bemannen.  Henk van Pinsteren maakt een voorzichtige beweging welke lijkt op het opsteken van zijn hand. Maar dit is gelijk opgemerkt door de scherpe ogen van het bestuur. Hij is dan ook meteen de pineut. Er zijn nog twee kandidaten die mee willen helpen als het nodig is. Te weten Piet Raaymakers en Theo Looymans  onze voorzitter. Maar Henk van Pingsteren is ze mooi te vlug af geweest. Bedankt Henk voor je inzet. Je mag op woensdag ook mee de stand opbouwen.
Omdat de oude secretaris niet aanwezig is en de nieuwe nog niets meegemaakt heeft dit keer geen jaarverslag.  We gaan dit doorschuiven naar maart .
Henk en Stan zijn aan de beurt om af te treden. Maar omdat er geen kandidaten gemeld zijn om hun taken over te nemen moeten ze allebei nog maar een jaartje of wat afzien.
Ze worden allebei herkozen. Voor diegene die het nog niet wisten nogmaals de mededeling dat Herbert per 1 Januari gestopt is als Secretaris en als bestuurslid .  Henk neemt de secretaris taken over. Het vraag en aanbod gedeelte levert geen match op maar niet geschoten is altijd mis. Dan gaan we over naar de lezing van vanavond. We worden door de charmante presentatrice Helmy meegenomen naar IJsland . Hebben we toch nog een beetje witte kerst .Op IJsland vliegt alles wat een watervogelman of vrouw maar kan wensen vrij rond. De eenden die wij met moeite proberen te kweken worden daar gewoon gebakken en opgegeten. Helmy laat ons zien wat er allemaal zit en vliegt. Vooral de magnifieke foto’s oogsten veel complimenten. En terecht want tussen een foto van een eend en een foto van eend zit veel verschil. Helmy vertelt hoe je op IJsland op je buik moet kruipen om een foto te maken. Er word om gelachen maar het resultaat mag er zijn. Een mooie reportage met een boeiend verhaal .De pauze wordt zoals gewoonlijk gevuld met onze loterij en behalve de prijsjes  wint iedereen altijd twee bitterballen. Na de pauze hebben we nog de dvd van het 35 jarig bestaan gedraaid. Dit keer met geluid. Daarmee was onze avond weer compleet.                                      Henk Biemans.