Regioavond Aviornis Oost

Start datum: maart 07
Begin tijd: 20:19
Eind tijd: 22:30

 

Omschrijving: 

Regio Oost heeft dhr. Jaap Korten bereid gevonden om weer een presentatie te houden.

“De fascinerende kleurrijke vogel, dieren en mensen wereld van Centraal India”

Vanuit New Delhi worden de deelstaten Radjasthan, Uttar Pradesh en Madhya Pradesh bezocht, met als leidraad bezoeken door Jaap en Janna Korten aan de Nationale Tijgerparken Ranthambhore, Bandhavgargh en Kanha. Met daar een grote verscheidenheid aan vogels, herten en antilopen. Maar eerst wordt het vogel-natuurreservaat Bharatpur aangedaan, een drasland en dus een ideaal leefgebied voor diverse vogelsoorten.
Met grote kolonie Indische nimmerzat ooievaars, Indische vlekbek eenden, Java fluiteenden en diverse steltlopers, zoals de witstaart kievit, bronsvleugel jacana en witborst waterhoen.

Daarnaast bezoeken aan de Banas rivier met o.a. purperkoet, Indische gaper ooievaar, Indische maraboe, Indische kievit, Indische sporenkievit, Malabar kievit en Indische renvogel.

En de Chambal rivier met o.a. Indische schaarbekken, streepkopganzen, moeras krokodillen, de bijzondere Ganges gavialen en vliegende vossen.
Vanzelfsprekend ontbreken de culturele hoogtepunten Taj Mahal, Fatehpur Sikri en het Rode Fort Agra niet. Ook waren wij bij een traditionele naamgevingsceremonie.
Het belooft een fascinerende en kleurrijke presentatie te worden.

aanvang 20.00 uur

 

adres:
Restaurant Kerkemeijer
Ruurloseweg 51
7271 RS Borculo

Wilt deze informatie ook delen met leden waar u van weet dat ze geen mail adres hebben

Vriendelijke groeten Henk Vossebelt