Regio Nijmegen bijeenkomst met Jaap Korten over Centraal India

Start datum: september 01
Begin tijd: 20:00
Eind tijd: 20:30

 

Omschrijving: 

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van onze bijeenkomst op dinsdag 1 september 2020. Deze vergadering zal worden gehouden in zaal “Thekes”, Alard van Herpenplein 9, 5373 AH te Herpen. De aanvang is 20.00 uur. De koffie staat klaar! De tafels en stoelen worden zodanig geplaatst dat de 1,5 meter afstand met gemak te realiseren is!!

Gastspreker deze avond is Jaap Korten en zijn presentatie heeft als onderwerp:


“De fascinerende kleurrijke vogel, dieren en mensen wereld van Centraal India”

Vanuit New Delhi worden de deelstaten Radjasthan, Uttar Pradesh en Madhya Pradesh bezocht, met als leidraad bezoeken door Jaap en Janna Korten aan de Nationale Tijgerparken Ranthambhore, Bandhavgargh en Kanha. Met daar een grote verscheidenheid aan vogels, herten en antilopen. Maar eerst wordt het vogel-natuurreservaat Bharatpur aangedaan, een drasland en dus een ideaal leefgebied voor diverse vogelsoorten.
Met grote kolonie Indische nimmerzat ooievaars, Indische vlekbek eenden, Java fluiteenden en diverse steltlopers, zoals de witstaart kievit, bronsvleugel jacana en witborst waterhoen.

Daarnaast bezoeken aan de Banas rivier met o.a. purperkoet, Indische gaper ooievaar, Indische maraboe, Indische kievit, Indische sporenkievit, Malabar kievit en Indische renvogel.

En de Chambal rivier met o.a. Indische schaarbekken, streepkopganzen, moeras krokodillen, de bijzondere Ganges gavialen en vliegende vossen.
Vanzelfsprekend ontbreken de culturele hoogtepunten Taj Mahal, Fatehpur Sikri en het Rode Fort Agra niet. Ook waren wij bij een traditionele naamgevingsceremonie.
Het belooft een fascinerende en kleurrijke presentatie te worden.