Waterfowl Conservation Workshop 2020

Start datum: februari 20
Eind datum:  - februari 22

 

Omschrijving: 

De Waterfowl Conservation Workshop (WCW) is een driedaags internationaal evenement voor professionals, hobbymatige kwekers, studenten en andere geïnteresseerden. De workshop biedt een uniek discussieplatform over het houden en kweken van watervogels, conservatie, veterinaire zorg en andere relevante onderwerpen.

Over de workshop

De eerste Waterfowl Conservation Workshop (WCW) werd in 2016 georganiseerd door Sylvan Heights Bird Park en de International Wild Waterfowl Association. Het doel van dit evenement is om een netwerk te creëren van professionals en hobbyisten die geïnteresseerd zijn in de toekomst van het kweken van watervogels en conservatie, het overbruggen van de communicatiekloof tussen professionals en hobbyisten, en het uitwisselen van kennis en ervaring over het houden en kweken van watervogels. 

De WCW 2018 bestond uit twee dagen vol presentaties, discussies en een praktijkdag in Sylvan Heights Bird Park. De WCW 2018 werd gecombineerd met de jaarlijkse conferentie van de International Wild Waterfowl Association.

Over WCW 2020

WCW 2020 wordt gehouden in Nederland van 20 tot 22 februari 2020, op de campus van Aeres MBO Barneveld, en in Ouwehands Dierenpark. WCW 2020 biedt een programma met sprekersessies en praktische workshops in Barneveld en een dagprogramma in Ouwehands Dierenpark. Een post-conference tour, een zogenaamde ganzensafari, is optioneel.

Sprekers tijdens WCW 2020

·        Dr. Paul Rose, University of Exeter / Wildfowl and Wetlands Trust, UK, zal spreken over de gedragswetenschap bij watervogels.

·        Bernd Marcordes, Kölner Zoo, Duitsland, zal spreken over de Waterfowl Taxon Advisory Group, een werkgroep van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA).

·        Julian Loomans, dierverzorger bij een nieuwe watervogelkwekerij in België, zal spreken over Passchendaele Waterfowl Breeding Center.

·        Thijs Kuiken, Professor of Comparative Pathology, Erasmus MC, Rotterdam, Netherlands, zal spreken over vogelgriep bij watervogels.

·        Nigel Jarrett, Head of Conservation Breeding at the Wildfowl and Wetlands Trust, Slimbridge, UK, zal spreken over de kweek en herintroductie van de Madagascar witoogeend.

·        Kevin Varekamp, dierverzorger, zal spreken over het Egg-logger project van Aeres MBO Barneveld.

·        Dr. Jente Ottenburghs, Post doctoral at department of Ecology and Genetics, Evolutionary Biology, University of Uppsala, Zweden, zal spreken over watervogelhybriden, genetica en taxonomie.

Meer sprekers worden later bekend gemaakt!

Programma per dag

Donderdag 20 februari

Ochtend: (inter)nationale sprekers
Lunch
Middag: praktische workshops

Vrijdag 21 februari

Ochtend: (inter)nationale sprekers
Lunch
Middag: praktische workshops

Zaterdag 22 februari

Dagprogramma in Ouwehands Dierenpark, incl. sprekers en tour

Zondag 23 februari (optioneel)

Wilde ganzen safari per touringcar, bestemming Texel

 


 

Meer details over programma + kaartverkoop

Ga naar www.waterfowlconservation.org

Image