zondag 01 augustus 2021

 

Burgerinitiatief maatschappelijke status van dierenliefhebberij

 

Beste leden,

De afgelopen tijd hebben jullie ongetwijfeld gehoord van de dreiging die er sinds kort is voor de dierenliefhebberij als gevolg van de Wet Dieren. Omdat bij de Wet Dieren als gevolg van een amendement van de dierenpartij is bepaald dat ieder gehouden dier natuurlijk gedrag moet kunnen vertonen. Daarop moeten verzorging en huisvesting worden afgestemd.

Omdat dierenliefhebbers juist met goede zorgen met hun huisdier(en) willen omgaan is Ornithophilia een initiatief gestart om de dierenliefhebberij in de Wet Dieren een beschermde status te geven. Dat is in uw eigen belang als dierenliefhebber maar ook in het belang van onze vereniging.

Er zijn meer dan 40.000 volledig ingevulde en ondertekende formulieren nodig om met dit burgerinitiatief op de agenda van de Tweede kamer te krijgen.

Kom nu dus voor dit belang van de dierenliefhebberij op door de bijgevoegde steunbetuiging te ondertekenen. Zorg er liefst ook voor dat anderen de kans krijgen aan deze actie mee te doen, kopieer het eventueel, of stuur de door u ontvangen mail door, en laat het s.v.p. ook invullen door uw partner, eventueel kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie en kennissen.

De volledige tekst en het formulier kunt u vinden in de bijlage (pdf) onderaan op deze pagina.

Op dit moment zijn de 40.000 handtekeningen nog lang niet bereikt. We hebben via email dit bericht ook al aan u gestuurd maar van onze leden kregen wij terug dat velen het lastig vonden om een kleurenscan te maken en die te mailen. Vandaar dat wij het in te vullen formulier meesturen, zodat u dit per brief kunt sturen naar; Secretaris K.N.V. Ornithophilia Claudiuslaan 25, 6642 AE Beuningen.

Alle liefhebbers van dieren moeten nu echt samen optrekken. Alleen op die manier kunnen wij aan de Nederlandse volksvertegenwoordiging laten weten dat ook het belang van dierenliefhebberij mee moet tellen voor de politiek.

Wij rekenen op uw steun.

Namens het hoofdbestuur,

 

Met hartelijke groet,

Wobbe Bouma

Voorzitter Aviornis International Nederland

www.aviornis.nl