dinsdag 15 januari 2019

 

Regio Zwolle 26 september

 

Ledenavond regio Zwolle 26 september:

Op de eerst ledenavond van het seizoen werd er gelijk hoog in gezet en hadden wij bezoek van een vriend helemaal vanuit België : Luuc van havere,  luuc en regio Zwolle gaan al een lange tijd terug en al is Luuc gestopt met lezingen geven, voor de regio Zwolle maakt hij daar een uitzondering voor!

Het was voor Luuc zo’n 3 uur rijden om in Zwolle te komen en daar waren de files niet bij in berekend,  dus dan kun je wel zeggen dat het een man is met passie voor vogels en alles er omheen! Het maakt niet zoveel uit waarover hij ‘moet’ praten de meeste vogelsoorten heeft hij wel ervaring mee of in ieder geval zich in verdiept. Vanavond ging het over neushoornvogels en ibissen, iedereen kent wel de standaard soorten maar Luuc liet ons veel meer soorten zien met ieder hun eigen verhaal en gebruiksaanwijzingen. 

Ik kan er een lang verhaal over maken maar ik denk dat de meeste mensen die dit lezen Luuc wel kennen en zijn betrokkenheid met verschillende  groepen zoals jong aviornis en de ibisring en dat zulke mannen steeds zeldzamer worden maar dan is het alleen maar leuker om eens in de zoveel tijd  te kunnen bomen over vogels en zo kan het wezen dat je elkaar 2 keer in 1 week spreekt en zo lange tijd niet maar aan gesprekstof komt nooit een einde!  Vogels is iets waar je nooit  over uit gepraat raakt.

Regio Zwolle hoopt dat Luuc en zijn compagnons nog veel beteken kunnen voor aviornis en de verschillende speciale vogelsoorten die door de grillen van ‘broodfokken’ nog wel eens schommelen in vraag en aanbod maar dan is er altijd nog een Belgische broeder die zich daar niets van aan trekt en stug zijn eigen plan trekt en kweekt wat die mooi vind en er zonder geheimen informatie over wil delen met iemand die ook echt om die vogelsoort geeft..

 

Andries Heshusius