dinsdag 15 januari 2019

 

Regio Zwolle 27 september

 

Ledenavond regio Zwolle:

Op woensdagavond 27 september was het weer tijd om richting Zwolle te reizen voor de regio Zwolle.. Om verschillende redenen waren er deze avond veel minder leden dan andere avonden. Maar het bestuur hoopt dat er komende avonden weer meer mensen de weg naar Zwolle weten  te vinden..

Deze avond was Simon van der Luit weer uitgenodigd  om nogmaals te vertellen over avifauna en ditmaal meer over de ‘aviornis’ vogels.  

Om 20.00 openende de voorzitter de avond en er was koffie genoeg voor iedereen. Vanuit het bestuur waren er weinig mededelingen en het rondje vraag en aanbod leverde geen resultaten op dus moeten sommige mensen toch buiten de regio op zoek naar nieuwe vogels.

Herman gaf het woord over aan Simon van der Luit en die begon de fotoreeks met een duif dus de stemming zat er gelijk in..

Alles kwam aan bod van spechten tot neushoornvogels en van diamand duifjes tot helm kasuaris en mooie oude foto’s en verhalen over het park verleden en ook de visie voor de toekomst , de reden waarom er steeds minder vogels apart gehouden worden en er steeds meer gezocht wordt naar vogelsoorten die in gezelschaps voliere’s gehouden kunnen worden .  kortom een eerlijk verhaal over het park en alles wat er om heen speelt.  En vele vogelsoorten waren goed uitgelicht en ook werd er vertel over de voeding, huisvesting en nestgedrag van de betreffende  vogelsoort.  Met veel soorten wordt er gekweekt in het park maar het gaat lang niet altijd van zelf. Ook de vliegshow werd uitgelicht en verteld hoeveel werk daar bij komt kijken om de vogels dat te leren. De hele avond was er de mogelijkheid om tussen Simon zijn verhaal vragen te stellen als je meer wilde weten over dat eene soort wat voorbij kwam op de foto, al bij al een leuke en ook wel leerzame avond . Het  voordeel van weinig leden is als je loodjes koopt je meer kans hebt op prijzen en zo gingen er meerdere mensen met dubbele prijzen naar huis. Op naar de volgende leden avond en zoals al gezegd hopen wij als bestuur dan op een grotere opkomst.

Andries Heshusius