dinsdag 15 januari 2019

 

Regio Zwolle 29 november

 

Ledenavond regio Zwolle

Op woensdag avond 29 november kwam regio Zwolle weer bij elkaar in café de mol,  deze keer was de zaal goed gevuld en dat brengt de sfeer er al snel in.

De voorzitter nam om 20.00 uur het woord voor de huishoudelijke mededelingen die wij als bestuur de avond er voor hadden bedacht:  Datums  voor komende ledenavonden en voor de busreis, iets waar eind van een jaar al weer over nagedacht moet worden.

Herman had verder weinig nieuws te vertellen en wilde dan ook snel door aangezien onze gast van vanavond nog een lange reis naar huis voor de boeg had. Erik puts was vanavond de speciale gast, Erik heeft bij veel –vogel- parken stages gelopen maar 1 daar van was wel heel bijzonder: Vida Silvestre , dit park lag in Mexico en had vele soorten vogels die bijna nergens anders gehouden worden.  En al helemaal niet in europa. Het vogelpark is  9 ha groot en omvat een enorme collectie van zo’n 5000 van de meest zeldzame vogels, gehuisvest in 1600 volières. en van vele soorten zaten er ook zomaar tientallen koppels, iets wat in je Europese parken niet kunt voorstellen. Erik heeft enkele maanden er mogen werken en veel foto’s kunnen maken van zeer bijzondere soorten, zo heeft hij veel studie materiaal kunnen maken voor de echte ‘vogelgeleerden’ om zo soorten en ondersoorten uit elkaar te kunnen houden. En voor de hobby vogelmensen zodat wij er –weer- eens achter kwamen bij regio Zwolle dat wij nog niet alle vogels gezien hebben die op deze wereld rond vliegen. En zo blijkt vanavond dat we nog steeds kunnen leren van onze gasten. Er waren meerdere leden die wel een verlanglijstje wilde inleveren bij Erik maar uit het verhaal bleek al snel dat zij dan achter in de rij moesten aansluiten en dat de wetgeving door de jaren heen wel zo dicht getimmerd zit dat wij het van de verhalen en de foto’s moeten hebben. En dat zat vanavond wel goed: Erik had bij elke foto wel een verhaal of een anekdote- bijvoorbeeld de ara’s achter het kippengaas en hoe vaak die volières dan weer gerepareerd moesten worden na dat de vogels terug gevangen waren-.

 zodat de avond weer snel verliep en we al weer toe waren aan de lootjes voor de onkosten. En wij weer na een mooie avond naar huis konden. En Erik aan zijn lange reis huiswaarts kon beginnen.

 

Andries Heshusius