maandag 07 september 2020

 

Verslag bijeenkomst regio Nijmegen 1-9-2020

 

Verslag bijeenkomst regio Nijmegen dinsdag 1 september 2020

Ondanks de coronacrisis was het aantal bezoekers voor deze bijeenkomst net als alle anderen. Er waren wel enkele leden die hadden afgezegd omdat ze het niet aandurfden maar onze voorzitter Gerda Delsink kon 34 leden van harte welkom heten. Ook heette zij de gastspreker van deze avond, Jaap Korten van harte welkom samen met zijn vrouw Janna.

Gerda begon deze bijeenkomst met een klein gedichtje welke natuurlijk over corona ging. Zij benoemde daarna dat veel regio’s diverse evenementen en bijeenkomsten door deze coronacrisis niet door konden laten gaan. Voor ons was dat tot nu toe alleen het tuinbezoek. En ook gaat de geplande Frankrijkreis, die we later in september samen met regio Midden-Nederland zouden maken, niet door. Gelukkig zijn beide evenementen niet afgezegd maar uitgesteld naar volgend jaar. Iedereen houdt hoop dat dan alles weer normaal is.

Aan de hand van een PowerPoint werd in het kort uitleg gegeven waarom er een brief van het NWPP naar de politieke partijen wordt verstuurd. Dit naar aanleiding van de verkiezingen in maart volgend jaar. Deze brief is in het augustusnummer te lezen op pagina 83 en 84.

Ook werden de uitslagen vermeld van de digitale stemming van de Alternatieve Algemene Ledenvergadering die uiteraard dit jaar ook niet doorging.

Verder meldde Gerda dat door de coronacrisis het idee is ontstaan om leden gratis een bezoek te laten brengen aan een park welke is aangesloten aan onze ledenkaart. Het idee kwam van de voorzitter van regio Oost Brabant. Hij zag dat het de laatste maanden niet goed gaat met de dierenparken. Daardoor wilde hij met dit idee de parken een hart onder de riem te steken én de leden een leuk uitje bezorgen. Het hoofdbestuur staat ook achter dit idee en heeft dus samen met de regio’s ervoor gezorgd dat de leden dus gratis naar een park kunnen.

Regio Nijmegen heeft ervoor gekozen om op zaterdag 3 oktober a.s. een bezoek te brengen aan Veldhoven zoo. Opgeven voor deze dag kan tot 26 september a.s.

Na een korte pauze nam Jaap Korten het woord en vertelde over de reis die hij samen met zijn vrouw Janna heeft gemaakt naar India. Er werden veel deelstaten bezocht en Jaap en Janna werden zelfs met een riksja rondgereden. Jaap liet veel mooie foto’s daarbij zien die hij, en Janna natuurlijk, zelf hebben gemaakt. Veel vogels die we zagen komen ook in Europa voor. Verder passeerden ook o.a. apen, herten, antilopen en tijgers de revue.Ook zagen we culturele hoogtepunten waaronder een bezoek aan de Taj Mahal en mochten Jaap en Janna zelfs een naamgevingsviering bijwonen.
In combinatie met een goed verhaal heeft iedereen genoten van deze kleurrijke presentatie.

Ineke van Dieten

Secretaris regio Nijmegen