donderdag 15 augustus 2019

 

ledenavond regio Zwolle 27 maart

 

Ledenavond regio zwolle   27 maart

 

Deze avond was Christiaan Luttenberg weer uitgenodigd en ook deze keer bleek dat een goed idee want de zaal zat vol!

Eerst nam Hermen het woord met informatie van de bestuurstafel: De busreis loopt langzaam vol en vanuit het hoofdbestuur bleek dat de nieuwe voorzitter uit regio Zwolle komt. De opentuindag gaat ook dit jaar weer door en er zal weer een barbecue als afsluiting wezen, meer informatie volgt.

Zoals gezegd was er tv ster uitgenodigd en het voordeel van Christiaan is het maakt niet uit waar je hem over laat praten zijn verhalen en ervaringen spreken vogelmensen altijd aan en het maakt eigenlijk niet uit in welk deel van de wereld deze afspelen.

Deze keer was het Amerika en Texas en op de route liggende plekken er omheen.

Wij gingen avond weer van de mooiste en luxe parken naar gesloten dierentuinen en van strak op gezeten fokstations naar bijzondere privécollecties. Christiaan heeft ze allemaal kunnen bekijken en de verhalen er achter dat bijvoorbeeld de taxichauffeur een leuk park wist of dat een kweker hem uit het hotel oppikt om ergens te gaan kijken zijn bijna verhalen om een boek over te schijven.  En dat het een ons kent ons wereld is bleek zelfs op een avond als deze toen bleek dat Christiaan nog een soort eend over het hoofd had gezien in Europa kwam er al een uitnodiging uit de zaal om mee te gaan naar Engeland waar een kweker/park zit waar deze eenden wel gehouden werden. Kortom de plannen voor de volgende park bezoeken waren al weer een feit. Ook deze avond hebben wij weer vele soorten vogels langs zien komen die wij in Europa alleen maar van de plaatjes kennen en in geen dierentuin of privécollectie -meer- te vinden zijn. Er kwamen niet alleen maar vogels voorbij natuurlijk had Christiaan er ook nog een paar foto’s van zeekoeien tussen gezet al miste ik wel zijn favoriete aardvarkens deze keer, maar aangezien het aantal mensen in de zaal en de reacties op zijn verhaal achteraf ga ik er wel vanuit dat Christiaan nog wel eens terug komt in Zwolle. En misschien heeft die dan wel een verslag over zijn reisje naar Engeland of ergens nog een foto van een aardvarken tussen gestopt!

Het was een leuke avond met een bijzonder bevlogen spreker Christiaan bedankt voor de leuke avond.

 

Andries Heshusius