dinsdag 12 februari 2019

 

Regio Bijeenkomst regio Zwolle 21 November

 

Ledenavond 21 november regio Zwolle

Voor de laatste keer dit jaar was het weer tijd om naar de mol te gaan.

Deze keer was Chris schenk uitgenodigd, deze natuurfotograaf had uit zijn grote collectie foto’s zoveel mogelijk aviornis vogels uit gezocht en dat was goed gelukt. De foto’s kwamen van een reis naar Alaska’s north slope en Hokkaido

De voorzitter opende om 20.00 uur de ledenavond er was bestuurlijk niet veel te melden, -ondertussen is er een bestuursvergadering geweest, er is van alles besproken en bedacht voor 2019 maar daar over volgend jaar meer -.

 Helaas ging er weer een kaart rond voor een lid van regio Zwolle waar een ieder zijn naam op kon zetten een kort –sterkte- berichtje. Wij hopen allemaal dat de behandeling mag werken!

 Zoals gezegd was de hoofdgast vanavond Chris schenk en met zijn mooie foto’s nam hij ons mee op reis. Het was duidelijk te zien dat het niet alleen om zoveel mogelijk dieren op de foto te zetten maar dat hij uren de tijd nam voor die 1e perfecte foto waar elk veertje en takje goed op de foto staat. Je zou ondertussen denken dat de goed bereisde regio Zwolle mensen alles al gezien hadden maar ook vanavond hebben wij weer nieuwe vogelsoorten gezien in hun leefomgeving en elke foto had een eigen verhaal over wat er voor nodig is om zulke foto’s te maken: met een plaatselijke vissersboot mee op zoek naar vogels of uren in een hutje zitten bij een wak met vele graden onder nul maar alles voor die 1e foto. Regio Zwolle is mensen als Chris daar dankbaar voor zodat wij  in een warm chauffeurscafé de mol onder het genot van een kop koffie weer een stukje wijzer geworden zijn over hoe mooie plekken er zijn in de wereld en hun diersoorten en wij ‘savonds weer gewoon thuis zijn en kunnen vertellen welke wereldreis wij vanavond weer gemaakt hebben. En als wij echt geluk hebben kunnen we een prijs showen die gewonnen is tijdens de verloting en dan welterusten en op naar de jaar vergadering op 23 januari om te horen welke reizen en wijsheden wij weer gaan beleven in 2019!

 

Andries Heshusius