maandag 06 maart 2017

 

verslag bijeenkomst regio Zwolle

 

Ledenavond regio Zwolle.

Woensdag 23 November was het voor de regio Zwolle weer tijd om bij elkaar te komen.

De voorzitter opende de ledenavond rond 20:00 uur en de opkomst was grotendeels zoals verwacht met dezelfde gezichten. Natuurlijk ging het tijdens de opening over de vogelgriep waar ook een deel van regio mee te maken heeft. Het is allemaal erg onduidelijk wat de particulieren nu moeten doen maar wij moeten maar hopen dat het snel allemaal weer over waait. Het nieuws gehalte is er al weer af op radio en tv hoor je er weinig meer over maar helaas is het nog lang niet weg. En blijkt het langzamerhand iets te worden waar wij als hobbyist mee moeten leren leven in de wintertijd.

Na de rondvraag was het tijd om het woord te geven aan de heer Wierda, die ons mee nam naar Australië om daar rond te kijken wat er aan vogels zoal rond vliegt. Wij kennen allemaal de dieren  van Australië wel. En weten ook wel dat er veel soorten zijn die wij hier graag zouden willen houden maar door de regels niet daar weg mogen. Dus dan maar ze bekijken op foto’s met een verhaal erbij waar en hoe ze leven. De reizen van wierda waren al enkele jaren geleden dus ook de foto’s waren van wat oudere kwaliteit, waardoor ze niet allemaal even duidelijk over komen op het grote scherm. Maar  het verhaal erbij maakte het wel weer helder.  Australië staat bekend om de vele kromsnavels en die kwamen dan ook veel voorbij en dan komt er halverwege dit soort avonden toch meestal een kleine split tussen de aviornismensen… 1 deel die ook rennen met kromsnavels hebben en er uren over kunnen praten en aan de andere kant de verstokte sier en watervogel mannen die zo nu en dan wel eens een watervogel en een duif willen zien. Maar op het eind van de avond waren er van alle vogel soorten wat langs gekomen en blijkt dat er veel meer te zien is dan de kuifduif en de kaketoes. En ook nu bleek weer dat we nog lang niet alle soorten gezien hebben, er kwamen nog weer nieuwe vogelsoorten voorbij met bij hoorde prachtige kleuren.

 Langzamer hand hebben wij bij regio Zwolle alle werelddelen al eens behandeld door verschillende sprekers en zijn wij als leden dus wel bereisde mensen aan het worden en kunnen we mee praten over vele landen  van onze mooie wereld. Maar om het interessant te houden moeten we toch zien om diversiteit in de sprekers te houden en dat blijkt nog al eens lastig te zijn dus zijn wij –weer- op zoek naar leuke onderwerpen en lezers voor onze ledenavonden. Dus bij deze de oproep aan de leden als jullie eens ergens een leuke spreker tegen komen bij andere avonden en of andere verenigingen geef het door aan de voorzitter, zodat wij niet in herhaling hoeven te vallen met sprekers en onderwerpen.