donderdag 03 november 2016

 

Gerrit Vos op bezoek bij de regio Zwolle

 

Ledenavond regio Zwolle met Gerrit Vos:

Op woensdag 18 maart was het weer tijd voor de leden van regio Zwolle om weer eens samen te komen.

Na vele jaren was de ledenavond op een andere locatie, -van oudsher waren de avonden in zalencentrum de vrolijkheid maar die is gelijk na het overlijden van de eigenaresse  gesloten en moest er dus een nieuwe locatie gevonden worden -. Liefs in Zwolle omdat dat centraal ligt voor de meeste leden. Na rond bellen en prijzen opvragen bleek het nog niet zo simpel te zijn om een beetje gelijke zaal terug te vinden, maar onze voorzitter zou de voorzitter niet zijn als die ook deze keer weer de regio op juiste wijze bestuurd had en uit kwam bij chauffeurscafĂ© de mol op de grens tussen Zwolle en Ittersum, mooi centraal en een ruime en gezellige plek waar we weer jaren voor uit kunnen.

Om 20,00uur opende Herman de ledenavond en verwelkomde de leden op de nieuwe locatie en verwelkomde in het bijzonder oud bestuurslid: Gerrit vos

Van uit het bestuur waren er de volgende mededelingen:

Op 7 mei gaan we met de bus naar dierentuin in Keulen Duitsland. Opgeven kan nog en het gaat zeker door de opgave loopt mooi.

Op 27 augustus is er een open tuindag in de gemeente Oldebroek adressen volgen en er is na afloop een bbq waar u voor op kunt geven via voorzitter.

Verder was er van uit het bestuur niet veel regionaals te melden en konden de ruim 40 oude bekenden en nieuwe gezichten gaan luisteren naar dierenhandelaar Gerrit vos:

Gerrit zijn verhaal begint als een jongens droom. Welke jonge heeft er nooit bij zijn dieren gezeten met de wilde gedachte: Een paar dieren kopen daar jongen bij kweken die verkopen of ruilen voor duurdere dieren, het jaar er op een kofferbak vol weg brengen dat volgende jaar een aanhanger achter de auto aan en voor je het weet heb je contacten over de hele wereld en kun je leven van je hobby door het kweken en de handel!

Gerrit kan mooi en levendig vertellen over de begin jaren en de gevaren die onder andere in Rusland gelopen zijn. Wie zou niet voor gek verklaard worden als die een helikopter wil huren om eenden eieren te gaan zoeken..

En hij kan met passie vertellen over dieren en de handel er in zoals die zelf zegt: ik denk dat ik de hele ark van Noach ondertussen wel voorbij heb zien komen. Van een vliegtuig vol met schapen naar Amerika tot giraffen naar waar er maar vraag naar is. De foto’s die voorbij komen onderstrepen dat van kanaries tot tijgers niets is te gek.

En gerrit praat bezorgd over de toekomst van onze hobby en de handel. Want hoe groot de handel ook is zonder hobby is er geen aanvoer en geen afname van dieren. En de wetgeving voor hobby, handel en vervoer loopt de spuigaten uit. En kan wel eens ontmoedigen. Maar zolang er dieren gehouden