maandag 16 april 2018

 

Verslag ledenvergadering Regio Zeeland

 

Ledenbijeenkomst 9 april in de Stenge te Heinkenszand.

Er waren op deze avond 23 leden, belangstellenden en aanhang aanwezig. Ook waren er een aantal afmeldingen. De voorzitter heette een ieder van harte welkom. Er waren ook nu geen op of aanmerkingen op de notulen van de vorige vergadering. Er is voor alle leden een pas in de maak. Deze zal kortingen geven op b.v verschillende dierentuinen en dierenspeciaalzaken. In Belgie hebben ze al jaren zo een pas. Op 7 juli a.s zal ons jaarlijkse uitstapje weer plaats vinden. Dit keer is Waals Brabant aan de beurt en ook zal er worden afgesloten met een BBQ. Het programma zal nog bekend gemaakt worden. Opgave kan al bij 1 van de bestuursleden.

Op de ALV in Beesd waren wij vertegenwoordigd met 14 leden met aanhang. Het was een mooie dag. Ook is nog gesproken over het leewiekverbod wat is ingegaan op 1 januari 2018. Hier is elk lid op de hoogte van gesteld d.m.v een brief die bij het aprilboekje zat. Dat dit een drama is hoef ik niet te vertellen. De positieflijst ligt stil op het moment maar nu wordt er al gesproken over bedrijfsmatig handelen. Ook de vossenschade kwamweer ter sprake. Het is namelijk zo dat elk lid de moeite moet nemen om vossenschade te melden bij de voorzitter of iemand anders van het bestuur. Ook al is het bij een buur, kennis familielid of iemand op het dorp waar je woont, deze hoeft geen lid te zijn maar zo kunnen we wel aantonen dat er dus wel degelijk vossenschade is!

Na de pauze met verloting kon ondergetekende dan beginnen met zijn presentatie over Walsrode. Aan de reactie te horen konden de leden het waarderen. Er waren vele aviornisvogels te zien maar ook paradijsvogels ,Roofvogels, kolibries, spreeuwen, eigenlijk te veel om op te noemen. Er was nog wat tijd over en zo heeft Martin Timmerman nog een korte presentatie over Bergeenden het jaar rond vertoond. Martin houdt al 55 jaar Bergeenden en in zijn tuin broeden zo n 25 koppels. Eigen gekweekte jongen komen vliegend terug met een wilde soortgenoot om ook weer te broeden. Alles bij Martin staat in het teken van Bergeenden.

Maar ja ook aan deze best interessante avond kwam om 23.00 uur ook weer een einde.

De voorzitter bedankte de sprekers en wenste ieder een goede thuiskomst en tot op de 7 de juli wilde hij ons graag terug zien.

Namens het bestuur, Armin Klaassen.