Aviornis showkooi met het logo van Aviornis Fryslân op de Nationale Tentoonstelling F.S.C. te Leeuwarden

Regio Friesland

Welkom bij regio Friesland.  Het ledental van onze regio schommelt zo rond de 200 leden. In het winter seizoen organiseren we vier regio bijeenkomsten welke worden gehouden bij Restaurant Overwijk Heawei 9 in Tijnje, waar u ontvangen wordt met koffie die gratis is. 
De bijeenkomsten zijn geen vergadering zoals mensen soms denken en dat een reden vinden om maar niet te komen. Nee het zijn bijeenkomsten waar je op ontspannen wijze met collega fokkers over je gezamelijke hobby kunnen babbelen en kennis en ervaringen kunt uitwisselen, waar je met wat geluk ook nog het door jou gewenste beestje op de kop kunt tikken bij het onderwerp "vraag en aanbod". Daarnaast  wordt een spreker uitgenodigd die een lezing met dia- of power point presentatie geeft  over onderwerpen welke gerelateerd zijn aan onze hobby of de natuur.
De bijeenkomsten kenmerken zich door een gezellige sfeer dat blijkt wel als de mensen na afloop blijven zitten om nog gezellig iets te drinken (biertje, borreltje of chocomel) en een lekkere gehaktbal oppeuzelen. Dus kom eens langs en ervaar het!

ANDERE AKTIVITEITEN ZIJN:

RUILBEURS
Om het jaar in wisseling met regio Groningen/Drenthe wordt een ruilbeurs georganiseerd. Deze wordt gehouden in de mooie loods van ons lid J. Jager
B&J aan de Hannelswei te Burgum.

 

PROMOTIE OP KLEINDIERSHOWS.
Op de regionale kleindiershows presenteren we Aviornis International en proberen we meer bekendheid aan onze mooie hobby te geven.

BUSREIS NAAR PARKEN OF DIERENTUINEN.

Website regio Friesland

Regio Friesland heeft een eigen website: www.aviornis-fryslan.nl

Dit is een kleurrijke vrolijke website met waar gebeurde verhalen en diepere gedachten van onze regio redacteur Sytse Buursma. Deze website is de aangewezen site om snel actuele informatie uit onze regio te lezen dus plaats die site bij je favorieten. 

In de algemene bestuursvergadering van 30 oktober 2009 te Wijchen kon landelijk voorzitter Pierreco Eyma bekendmaken dat uit de  regio Friesland het 2500e lid zich heeft aangemeld. Reden om dat te vieren met het aanbieden van een grote taart aan Friesland voorzitter Anne Bosma en secretaris Sytse Buursma.