11-10-13

 

Verslag 10e ruilbeurs Regio Holland

 

Ruilbeurs verslag

Al weken van te voren is het een gestres om alles rond te krijgen voor de ruilbeurs. Kooien regelen met de plaatselijke dieren vereniging toilet, houtmot, naambordjes enz.

En natuurlijk mensen bellen om de kooien te laten vullen met dieren gelukkig gaat het steeds beter en bellen de mensen zelf al om het aantal dieren door te geven zodat we weten welke kooien we moeten halen.

Grote kooien voor de ganzen drie vaks en vier vaks kooien voor de eenden en overige vogels dus altijd een heel gepuzzel.

Donderdagavond 28 augustus kwamen Mark Roling en Rick de Koning met aanhangwagens naar ons toe om de kooien op te halen in Mijdrecht, doordat er wegwerkzaamheden waren was het een heel gedoe maar het is gelukt.

Eerst de kooien gelost en daarna een bakkie koffie

Vrijdag was er een ploeg die kwam opbouwen maar eerst moesten er een paar caravan de schuur uit, die altijd tijdelijk even bij de buren worden gestald.

Dat ging heel snel en al spoedig waren ze aan het opbouwen en stonden de eerste kooien.

Houtmot erin waterbakjes vullen met water en dan nog de indeling met de namen op de kooien.

Ondertussen koffie en broodjes en om half twee konden de eerste al weer naar huis want het meeste stond klaar.

Het Aviornis spandoek moest nog opgehangen worden in de schuur en natuurlijk voor de dam zodat iedereen het kon zien.

De naambordjes van de inzenders klaarmaken consumptie bonnen in een enveloppe doen voor de deelnemers en dan is het afwachten wat het de volgende dag zal brengen.

Aviornis stickers klaarleggen om aan iedereen die naar de beurs komt uit te delen.

Zaterdag kwamen de eerste inzenders al lekker op tijd en konden naar hun plek door verwezen worden zodat ze de dieren in de kooien konden doen.

Daarna uit de schuur naar het terras zodat er niet al gehandeld kon worden en iedereen een gelijke kans krijgt om te doen waarvoor men gekomen is.

En ook al snel kwamen de eerste bezoekers die konden ondertussen gaan zitten en een kopje koffie nemen, de beurs werd om stip elf uur geopend door onze waarnemend voorzitter Jan vd Ing en al snel liepen er mensen met dozen met daarin hun nieuwe aanwinst.

Op het terras zaten mensen te genieten van broodjes hamburgers en liepen er vele door de

tuin te genieten van de watervogels.

Dit jaar kwam Aviornis jeugd op visite, jongens uit Belgiƫ en Frankrijk, die hadden dus al een hele rit op zitten.

12

Om ongeveer half twee vertrok deze groep richting Voorschoten naar dhr. Zonneveld en naar Piet Koot uit Sassenheim voor een tuinbezoek.

Tijdens de beurs werden er watervogelboeken en inbind banden verkocht.

Het aantal dieren dat dit jaar van eigenaar veranderde was dit jaar iets minder maar toch werd er redelijk wat geruild, gekocht en verkocht.

Om twee uur liep het ten einde en werden de kooien weer rustig leeggemaakt en alles weer netjes opgeruimd.

Vele handen maken het ieder jaar weer dat alles snel is opgeruimd en de kooien weer terug netjes schoongemaakt en teruggebracht worden naar de opslag van de plaatselijke club Onze Hangoren.

De caravans weer terug in de stalling en dan even met zijn alle napraten onder het genot van een broodje en een biertje.

Moe maar terugkijkend op een weer geslaagde ruilbeurs.

John, Michel, Mark, Eef, Cor, Dennis, Jan, Brian, Rick en je neef bedankt voor jullie hulp, zonder jullie was het niet gelukt.

En niet te vergeten de dames en hulpen van de catering.

De Tolletjes

 

Naar aanleiding van dit verslag kregen we van een opmerking die geheel terecht was, hoe konden we jou nou vergeten.!!

Kees ook jij nog bedankt voor je medewerking aan de ruilbeurs. We gaan er vanuit het hiermee weer goed gemaakt te hebben en we bewaren je handschoenen netjes tot de volgende beurs.