21-10-08

 

Verslag vijfde Ruilbeurs Regio Holland

 

Op zaterdag 6 september hebben we al weer onze vijfde ruilbeurs gehouden op de locatie van de fam. van Tol  in Mijdrecht. Het weer was ons welgezind, droog en een goeie temperatuur en een stevige wind maar dat is binnen natuurlijk geen probleem.

Daags te voren hadden we alles al voorbereid, schuur leeg gemaakt, kooien opgehaald en opgesteld, catering met zitplaatsen gecreëerd enz., zodat de mensen met dieren konden komen. Er waren 350 dieren van te voren opgegeven, iets meer als vorig jaar. Ook hadden we signalen opgevangen dat er veel publiek zou komen. Aldus geschiedde. Om half tien kwamen de eerste mensen met hun dieren en dat ging zo door tot even na de opening.

Al gauw bleek dat er meer dieren werdengebracht dan opgegeven en kwamen zelfs tot over de vierhonderd!!! Bijna alle kooien waren vol, dat was een goed resultaat maar ook een goed gezicht. Twee dieren per kooi, dik in het houtmot en allen voorzien van een frisdrinkwaterbakje. Ook het publiek begon toe te stromen, er waren bezoekersuit Groningen, Friesland, Overijssel en Zeeland en zelfs uit België, maar het grootste aantal waren voor ons de bekende leden van Regio Holland.  Ook enkele bestuursleden van Aviornis Nederland waren  aanwezig om de sfeer eens bij ons te proeven.

Na de opening om 11.00 uur werden de mensen bij de dieren toegelaten enbegon men aan hetgeen men voor was gekomen. Het was een drukte vanbelang, overal liepen mensen met dozen of dieren maar ook met geld, veelgeld. Over het algemeen was de stemming goed en men vond dat de handelweer wat in de lift zat, de handel was zogezegd “graag”. Niet alleen werd er gehandeld maar allerhande onderwerpen kwamen ter sprake.

In de zithoek bij de catering was het een komen en gaan van de hobbyisten en genoten duidelijk van de koffie maar vooral de warme worst ging in grote aantallen overde toonbank. Na verloop van een uur of twee werd het rustiger in de kooien en voller in de auto’s. De meeste handel was gedaan en om twee uur konden we vast stellen dat het was afgelopen zodat wij de boel weer konden opruimen. We kregen nogal wat hulp van stoere jongelui, het spreekwoord “vele handen maken licht werk” is niet voor niets uitgevonden, we zijn ze daar dan ook ergdankbaar voor want om 4 uur was alles klaar en weer opgesteld zoals het was.

Onze conclusie is in alle opzichten een tevreden beurs  en zeker voor herhaling vatbaar. We hebben enkele puntjes die de aandacht vragen en voor verbetering vatbaar zijn en ook beslist zullen worden doorgevoerd maar het bestuur ziet terug op een geslaagde beurs mede dankzij de inbreng van onze regioleden.

Met vriendelijke groet,

Jos Strooper
activiteiten coördinator