19-10-07

 

Verslag van lezing over vogels in Siberië

 

Voor 19 van onze leden heeft dhr. Van de Boogaard op 9 oktober een dialezing verzorgd over zijn reis naar Siberië. Hij heeft daar in de broedperiode onderzoek gedaan naar onder andere steltlopers, watervogels, roofvogels en hoenderachtigen die broeden in Siberië.

Hieraan heeft hij uniek fotomateriaal overgehouden. De meest spectaculaire beelden heeft hij getoond, gecombineerd met een interessant verhaal. Foto’s van ivoormeeuwtjes, sneeuwuilen, koningseidereenden, morinelplevieren en gestreepte strandlopers in hun natuurlijke omgeving waren prachtig. Vooral steltlopers werden voor onderzoek gevangen, gewogen, opgemeten, geringd en weer losgelaten.

Het waren niet alleen vogels die in deze presentatie naar voren kwamen. Ook van het onderzoeksstation, de typisch Russische vervoersmiddelen, de omgeving en mooie bloemen en planten werden prachtige beelden getoond. Jagende poolvossen van dichtbij gefotografeerd waren prachtig.

Onze interim-voorzitter Paul Frissen bedankte dhr. Van de Boogaard voor zijn zeer interessante lezing. Hopelijk mag hij nog vele voordrachten verzorgen voor de leden van aviornis.

Erik Puts