22-09-16

 

Aviornis op de Championshow 2016 te Nieuwegein

 

Aviornis was door de organisatie uitgenodigd om aan de Championshow 2016 deel te nemen met een vogeltuin op de bekende plek in de vide achterin de hal bij de raampartij, waar men ook vanaf de eerste verdieping een prachtig overzicht had op onze stand.
Na drie showdagen in de Beursfabriek (voormalige HomeBoxx Exhibition Center) te Nieuwgein van 21 t/m 23 januari 2016 kunnen wij weer tevreden terugkijken op een geslaagde Aviornis deelname aan dit evenement.
De voorbereidingen en coördinatie werden gezamenlijk getroffen door regio Midden-Nederland en Aviornis Nederland.
Medewerkers van de firma Borgstein Birds & Zoofood Trading uit Wamel hadden twee aluminium volières met verschillende vormen en afmetingen opgezet.
De Nettenlijn uit Cuijk was weer van de partij met het opzetten van ook twee grote volière-kooien.
Ter decoratie werden bakken met bamboe, palmen en olijfbomen beschikbaar gesteld door een regio lid en waren er blauwsparren geleverd door Tuincentrum Rijdes uit Vinkeveen.
Als eerste aanblik was er de vijverpartij met eenden, ganzen en zwarthalszwanen, afkomstig van de firma Rijk Achterberg uit Ede.
Aan het vijverperk stond een Nettenlijn volière opgesteld met daarin twee zilverwang neushoornvogels.
In een driedelige aluminium volière van de firma Borgstein zaten Palawan- en grijze pauwfazanten, Rickett’s bospatrijzen en olijf- grijsborst- en groenvleugel duiven.
En in een andere aluminium volière violette- of schildtoerako’s, Barlett dolksteekduiven en roul-rouls.
Ook waren er purperkoeten.
In de tweede Nettenlijn volière zaten een paartje kookaburra’s en een paartje Temminck tragopanen.
Zowaar een breed scala aan Aviornis gerelateerde vogelsoorten, zeer welwillend beschikbaar gesteld door leden.
Wij hebben alom complimenten gekregen voor de indeling en aankleding.
Aan de loopbrug en balustrade boven onze stand hingen kleurrijke Aviornis spandoeken.
Rondom stonden de “Welkom bij Aviornis” banners uitnodigend opgesteld.
Aan het gaas rondom het vijverperk en aan de volières hingen geplastificeerde vogelsoort platen met namen en beschrijvingen.
Op de marktkraampjes hingen ingelijste vogelposters en werd promotie voor Aviornis gemaakt. Vele Aviornis folders werden uitgereikt.
Belangstellenden konden een Aviornis Tijdschrift meenemen.
Er werden verzamelbanden en ook de nieuwe druk watervogelboeken verkocht.
Onze stand werd afwisselend bemand. Gelukkig hadden een aantal regioleden zich spontaan aangemeld en tevens waren er regio- en hoofdbestuurders.
Het aantal bezoekers nam van dag tot dag toe. Vooral op de zaterdag was het lekker druk.
Verheugend was weer het aantal Aviornis leden uit verschillende regio’s dat ons gedurende de showdagen bezocht.
Een belangrijk doel van deelname is het enthousiast uitdragen van de vele verschillende mogelijkheden van onze hobby, in de hoop een aantal nieuwe leden te kunnen inschrijven.
Maar minstens net zo belangrijk is ledenbehoud. Met voldoening kunnen wij vaststellen dat het weer een mooie promotie show voor Aviornis was.
Er gaan vele uren zitten in de voorbereidingen en uitvoering.

Zonder de zeer gewaardeerde bijdragen van de firma Borgstein, de Nettenlijn, firma Rijk Achterberg en leden die bereid zijn privé vogels te leveren, is het onmogelijk om zoiets moois te laten zien.
En de inzet van iedereen die heeft meegewerkt is fantastisch en toont steeds weer de betrokkenheid bij Aviornis en de regio.
Namens Aviornis regio Midden-Nederland en Aviornis Nederland wordt hierbij iedereen hartelijk bedankt voor de inzet en geleverde bijdrage.

Jaap Korten
Voorzitter Aviornis regio Midden-Nederland