21-03-16

 

Verslag Ledenbijeenkomst 8 sept. 2015 met Drs Frank Verstappen

 

Tijdens de inloop werden foto’s vertoond van de regiobusreis in mei naar Van Blanckendaell Park en Landgoed Hoenderdaell in Noord Holland. Er was een zeer grote opkomst en de zaal van Groenhorst Barneveld was vol, ongetwijfeld omdat men benieuwd was naar hetgeen dierenarts Frank Verstappen ging vertellen.
Na de koffie met stroopwafels werd de avond door de voorzitter geopend met de belangrijke mededeling dat in het voorjaar van 2016 regio Midden-Nederland 30 jaar bestaat en dat groots te willen vieren op zaterdag 14 mei 2016.
De regio is nog steeds op zoek naar meer donaties naast de reeds bestaande vaste sponsor Arie Blok B.V uit Woerden en in het afgelopen jaar twee nieuwe sponsors, de firma Terraglas uit Nieuwendijk bij Gorinchem en de Stichting Fowl Oase uit Driebergen-Rijsenburg. En hoopt dat nog meer bedrijven en ook particulieren financieel zouden willen bijdragen om het feest mede mogelijk te maken.
Er werd promotie gemaakt om de tentoonstelling van De Korhaan in Geel te bezoeken.
Hetgeen goed te combineren is met de tentoonstelling van de Specialclub Insecten- en Vruchtenetende Vogels te Oirschot, gehouden op dezelfde dagen, 24 en 25 oktober 2015.

Deze avond vertelde Frank Verstappen op zeer levendige en duidelijke wijze over de top 5 meest voorkomende vogelziektes, de herkenning en de behandeling daarvan.
Hij begon met een stukje anatomie van de vogel om duidelijk te kunnen schetsen waar aandoeningen dan te zien zijn. De diverse ziekteverschijnselen door parasieten, bacteriën, schimmels, virussen en worminfecties kwamen aan bod. De manier waarop Frank Verstappen deze materie brengt is allerminst saai.
Er was ook ruimte voor het stellen van vragen.
In zijn eigen praktijk te Driebergen behandelt Frank Verstappen vogels, kleine zoogdieren en reptielen.
Daarnaast is hij als dierenarts verbonden aan onder meer Vogelpark Avifauna, Artis en een aantal kleinere dierentuinen.
Hij is dus gespecialiseerd in vogels en bijzondere dieren. Frank Verstappen was onlangs ook spreker, met een evenzeer levendig betoog, op het 3de Vogelsymposium te Barneveld, georganiseerd door Aviornis Nederland en De Harpij.

Tijdens de pauze met gebruikelijk verloting zijn, zoals gebruikelijk, alle drankjes gratis.
Om 22.30 uur was de presentatie ten einde en kon de voorzitter Jaap Korten de presentator en de aanwezigen hartelijk bedanken voor hun komst en een goede thuisreis wensen.

Jaap Korten
Voorzitter