05-03-14

 

Verslag Jaarvergadering regio Midden-Nederland op 30 januari 2014

 

De Jaarvergadering van regio Midden-Nederland werd op donderdagavond 30 januari 2014 gehouden. Bij binnenkomst was middels een automatische PowerPoint presentatie o.a. een terugblik te zien van de Aviornis deelname aan de Champion Show 2014 en een vooruitblik naar de Algemene Ledenvergadering op 12 april 2014 bij Zoo Veldhoven.
Om 20.00 uur opent de voorzitter de vergadering en heet iedereen van harte welkom.
Zoals gebruikelijk op de eerste ledenbijeenkomst van het nieuwe jaar worden de secretariële en financiële resultaten van onze regio aan de leden gepresenteerd.

Tevens worden de plannen voor het jaar 2014 doorgenomen.

Als eerste wordt, wederom aan de hand van een PowerPoint presentatie, een overzicht met foto’s gegeven van alle ledenactiviteiten in het afgelopen jaar en de bestuursactiviteiten.
Vervolgens worden de financiële resultaten van de regio gepresenteerd door de regiopenningmeester Jan Scheepstra. Daaruit blijkt dat er in 2013, volgens plan, een financiële bijdrage vanuit de regiokas is geleverd aan de busreis in het najaar.
Daarbij zijn het gehele jaar tijdens de vier regio ledenbijeenkomsten alle koffie en drankjes gratis verstrekt. De gehouden verlotingen leveren daarvoor een positieve bijdrage.
Mede daardoor is 2013 effectief met een klein positief resultaat afgesloten.
In de begroting wordt voor 2014 ook weer geld gereserveerd als regiobijdrage aan de busreis in het voorjaar.
Over de afgelopen zes jaar was er een verheugende toename van het ledental van de regio, maar in 2013 waren de 14 aanmeldingen van nieuwe leden en de 13 afmeldingen praktisch gelijk.

Met applaus gaat de vergadering akkoord met de door de kascommissie goed gekeurde financiële resultaten. En met het beleid van het regiobestuur om beschikbare middelen ten goede te laten komen aan de actieve leden, die deelnemen aan de verschillende activiteiten.

Jan Scheepstra neemt na 18 jaar afscheid als penningmeester en wordt met een cadeaubon en bloemetje bedankt voor zijn zeer waardevolle bijdrage aan de vereniging.
Daarop bedankt Jan Scheepstra de leden voor het in hem gestelde vertrouwen.
Hij blijft wel aan als regiobestuurslid.
De aantredend nieuwe regiopenningmeester Roland te Pas wordt met applaus begroet.
Na de pauze met de gebruikelijke verloting wordt een DVD Film over Vogels rondom de Noordzee vertoond. De opnamen van ruim een 100tal vogelsoorten zijn voornamelijk gemaakt langs de Nederlandse kust en de Engelse Oostkust, maar ook in ons binnenland.

Sommige van de getoonde vogelsoorten zijn slechts sporadisch in Nederland waargenomen.

Naast de typische zeevogels, waaronder diverse soorten duikers, futen, alken, jagers, sternen en meeuwen is er uitgebreid aandacht voor eenden, zoals eider- en zee-eenden, zaagbekken, ganzen en zwanen soorten. En vele soorten steltlopers.
Maar ook franjepoten en papegaaiduikers ontbreken niet.

De film is van uitgebreid informatief Nederlands commentaar voorzien.

Na afloop bedankt de voorzitter iedereen voor hun aandacht en aanwezigheid.

 

Jaap Korten   Voorzitter regio Midden-Nederland