15-09-14

 

Verslag Ledenbijeenkomst Midden-Nederland op 3 april 2014

 

Er was goede interesse voor de presentatie van deze avond, verzorgd door André Broers, lid van regio Oost Brabant en van de Aviornis Werkgroep Wilde Duiven en Kleine Hoenderachtigen. Verheugend was dat er ook leden van deze Werkgroep WDKH uit andere regio’s waren gekomen.
Om 20.00 uur opent de voorzitter, Jaap Korten, de bijeenkomst en heet iedereen van harte welkom.
Allereerst wordt er aan de hand van een PowerPoint presentatie informatie verstrekt over de regio Busreis op 10 mei 2014 naar De Rooie Hoeve, het CBCC te Zoetendaal (B) en Kasteelpark Born en de Busreis van 22 t/m 27 september 2014 naar diverse vogelparken en dierentuinen in Duitsland. (Voor de laatste is nog plaats, ook voor leden uit andere regio’s.)
Verder wordt aandacht gevraagd voor de Algemene Ledenvergadering van Aviornis Nederland op zaterdag 12 april 2014 in Zoo Veldhoven en voor Dierenpret Houten, de daaropvolgende dag zondag 13 april 2014, waaraan Aviornis regio Midden-Nederland deel neemt.
Dan kan André Broers beginnen met het eerste deel van zijn presentatie.
André vertelt, aan de hand van beelden op een DVD, over de aanwezige soorten oorspronkelijke duiven van de bijeenkomst van de Wilde Duiven en Kleine Hoenderachtigen Werkgroep te Hasselt 2012. André is keurmeester en weet dus veel details te melden.
Ook over broedgewoontes en aantal eieren per legsel.
Vele soorten komen aan bod en op de plaatjes staan wetenswaardigheden, zoals oorspronkelijke leefgebieden.
Na de pauze met verloting is er een fotoreeks te zien van hoe de tentoonstelling en de aanwezige duiven er uit zagen. Ondertussen worden vragen vanuit de zaal besproken.
André wordt hartelijk bedankt voor zijn gedreven voordracht.
Tot slot vermeldt de voorzitter dat vermoedelijk de huidige vergaderlocatie in Fauna Nova in de nabije toekomst niet meer beschikbaar zal zijn. In het Groenhorstcollege Barneveld zal wel een andere zaal te gebruiken zijn. Echter zullen wij dan waarschijnlijk moeten uitwijken naar de dinsdagavond in plaats van de tot nu toe gebruikelijke donderdagavonden. Later volgt daarover nadere informatie.
Verder niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de ledenbijeenkomst, wenst iedereen een goede thuisreis en hoopt velen bij de toekomstige activiteiten weer te zien.

Jaap Korten - Voorzitter