09-04-13

 

Emoe kuiken middelpunt Aviornis stand Dierenpret Houten

 

Een emoe kuiken van vier weken oud was het middelpunt van grote belangstelling op de Aviornis stand op Dierenpret Houten 2013.
En zonder twijfel het meest gefotografeerde onderwerp van die dag.
De kleine emoe was afkomstig van natuurbroed door de vader, zoals gebruikelijk bij loopvogels. Maar vanwege het koude, vriezende weer grootgebracht met hand opfok, waardoor het kleintje gewend was aan mensen en zich snel op de beurs op z’n gemak voelde.

Voor de zevende keer nam Aviornis regio Midden-Nederland, mede namens Aviornis International Nederland, deel aan het kleindieren evenement Dierenpret Houten, dat dit jaar werd gehouden op zondag 7 april 2013.
Zoals gebruikelijk in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten, nabij Utrecht.

Speciaal voor Aviornisleden bood de organisator, Jan van het Meer, een korting aan van maar liefst 50% op de entree prijs.
Doorvoor kon een kortingsbon worden uitgeprint van de Aviornis website of van de bijlage bij de e-mail uitnodiging.
Bij inlevering aan de kassa werd de 50% korting verrekend.
Maar liefst 55 Aviornisleden en introducés hebben daarvan gebruik gemaakt.
Volwassenen konden daarmee voor € 5 per persoon het evenement bezoeken en voor kinderen tot 12 jaar werd € 3 betaald.

Het aantal bezoekers bij Dierenpret Houten is altijd overweldigend.
Zo ook deze keer.
Bij opening om 10.00 uur stonden er lange rijen voor de kassa en was de wachttijd 1 uur om binnen te komen. Rond 12.30 uur duurde het nog altijd een half uur.

Aviornis had van Jan van het Meer weer gratis een mooie locatie toebedeeld gekregen, vooraan in zaal 3.
De voorbereiding en coördinatie van de opbouw en uitvoering was, zoals gebruikelijk, in handen van regio Midden-Nederland, met ondersteuning van Aviornis Nederland.

Zeer bereidwillige medewerking voor het tot stand komen van de Aviornis stand werd verleend door de firma Borgstein uit Wamel met het opzetten van aluminium volières en beschikbaar stellen van vogels. http://www.borgstein-birdstrading.nl/
Zo waren er witwang toerako´s, Australische kuifduiven en kookaburra´s te zien.
De stand was mooi gedecoreerd met planten en kleine coniferen van de Tuinmarkt en Hoverniersbedrijf van regiolid Johan van Frankenhuyzen uit Tricht.
http://www.vanfrankenhuyzen.nl/Tuinmarkt/

Op de Aviornis stand waren Jaap en Janna Korten de gehele dag aanwezig.
Bezoek was er verheugend van Aviornis leden uit diverse regio´s, die naast een gezellig praatje konden rekenen op een kopje koffie met koek of een frisdrankje. Ook Aviornis leden uit Frankrijk meldden zich.

Dierenpret Houten is dan ook een internationale beurs met bezoekers uit heel Europa, dus niet alleen uit België en Duitsland.
De aantrekkingskracht van het grote aantal bezoekers is de grootste reptielenbeurs van West Europa, die hier gehouden wordt.
Met daarnaast diverse kleine knaagdieren.
Niet direct de meest aansprekende doelgroep voor Aviornis, maar desondanks konden wij een nieuw regiolid inschrijven, die bij contante betaling zes Aviornis Tijdschriften van een voorgaande jaargang als cadeau kreeg. Tevens werden er verzamelbanden verkocht en een watervogelboek.
Ter promotie van Aviornis stonden rondom banners opgesteld en was er een Aviornis zeildoek gespannen. Op tafels konden geïnteresseerden Aviornis Tijdschriften inkijken en bij belangstelling meenemen met een Aviornis aanmeldingsfolder.

De Dierenpret evenementen worden georganiseerd door VHM-Ter-Events, onder de gedreven leiding van organisator Jan van het Meer. http://www.vhm-events.com/

Namens het Bestuur regio Midden-Nederland,

Jaap Korten
Voorzitter.