12-11-13

 

Verslag Busreis regio Midden-Nederland op 14 september 2013

 

Met regen vertrokken 51 deelnemers aan deze busreis richting Limburg. Naarmate het eerste reisdoel naderde klaarde het weer steeds meer op en bij aankomst was het nagenoeg droog.
Wij werden hartelijk welkom geheten.
Op de privé locatie was een zeer uitgebreide vogelcollectie te zien.
Wij werden in twee groepen gedeeld en terwijl de ene groep zich tegoed deed aan koffie met heerlijke Limburgse vlaai begon de andere groep aan de rondleiding.

In een schitterend aangelegde tuin staan ruime volières met verscheidene soorten ibissen, ooievaars, reigers, kraanvogels en flamingo’s.
Te veel om allemaal te benoemen. Iedereen was onder de indruk.

Bij vertrek werden verpakte sandwiches en drankjes uitgedeeld, die onderweg in de bus naar een andere privécollectie in België konden worden genuttigd.

Bij aankomst op de plaats van bestemming werden wij ook hier hartelijk welkom geheten en wederom in twee groepen verdeeld om de uitgebreide en zeer diverse collectie vogels, waaronder ook kromsnavels, te mogen bekijken.
Hier een mooie collectie vruchtenduiven, kroonduiven en toerako’s.
In een soort tropenhal was een uitgebreide verscheidenheid aan bijzondere vogels te zien. Met lekker weer was het goed vertoeven op het terras en werden wij getrakteerd op koffie met koek.

Na afscheid te hebben genomen ging het terug richting Nederland en liet men zich bij het Witte Huis in Zeeland (N-B) een goed verzorgd uitgeserveerd diner prima smaken.
Na een voorspoedige reis was de bus om 21.15 uur weer terug in Barneveld en tevreden keerden de deelnemers huiswaarts en kijken uit naar een volgend Aviornis reisje.

Jaap Korten
Voorzitter regio Midden-Nederland