22-02-13

 

Verslag Ledenbijeenkomst Midden-Nederland 29 november 2012

 

De opkomst was buitengewoon groot, met ook veel nieuwe gezichten.

Dat zal wel mede te maken hebben gehad met het onderwerp van de presentatie, want deze avond kwamen tevens de liefhebbers van fazanten en kleine hoenderachtigen aan hun trekken.
Zoals gebruikelijk bij Midden-Nederland zijn de koffie met koek bij aankomst en alle koffie en drankjes in de pauze gratis.

Om half acht heet de voorzitter, Jaap Korten, iedereen hartelijk welkom en de spreker van deze avond, Nico van Wijk, in het bijzonder.

Bij de mededelingen wordt o.a. het eerder aangekondigde officiële afscheid van de voorzitter en de secretaris van de Aviornis Tijdschrift redactie vermeld en nogmaals een dringende oproep gedaan voor geïnteresseerden om de redactie te gaan versterken.

De splinternieuwe druk van het Aviornis Watervogel boek is deze avond beschikbaar en de eerste exemplaren worden verkocht. 
De presentatie werd deze avond verzorgd door Nico van Wijk en ging over Fazanten, Patrijzen en Kwartels.
Hij gaf voorbeelden en toelichting aan de hand van een PowerPoint presentatie.
Daarbij kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:
De diverse kwartelgroepen (kuif -, grond -, boom - en boskwartels), het broeden en de opfok van kwartels en de daarbij voorkomende afwijkingen. Verder diverse soorten fazanten en patrijzen (steen -, grijze -, bamboe - en bospatrijzen).

Nico van Wijk is keurmeester en wist dus alle kenmerken van de diverse soorten te benoemen en invloeden van kruisingen bij vooral bepaalde soorten fazanten aan te geven.

De aanwezigen vonden het een onderhoudende en boeiende presentatie.
De voorzitter bedankt Nico van Wijk voor zijn interessante bijdrage, wenst allen een goede thuisreis en hoopt iedereen weer te mogen begroeten bij volgende bijeenkomsten en evenementen.

Jaap Korten
Voorzitter Regio Midden-Nederland