03-04-12

 

Aviornis kortingsactie Dierenpret Houten 2012 een succes!

 

De speciale 50% kortingsactie op de entreeprijs, uitsluitend voor Aviornis leden, bij Dierenpret Houten 2012 heeft succes gehad.
Er is ruim gebruik van gemaakt. Onze stand werd door beduidend meer Aviornis leden bezocht dan voorgaande jaren.
Wij mochten niet alleen leden uit regio Midden-Nederland begroeten, maar ook uit onder andere regio Nijmegen, Brabant en Holland.

Onze Aviornis stand zag er weer prachtig uit. (al zeggen wij het zelf.)
Maar wij hebben veel complimenten voor onze standopstelling en aankleding gekregen.
Wij hadden van de organisator, Jan van het Meer, gratis de beschikking gekregen over ruim 100 M2 tentoonstellingsruimte, direct bij de ingang van zaal 3.
Bij binnenkomst zag men als eerste aanblik een opstelling met een grote L-vormige volière met daarin Australische kuifduiven, groenvleugel duiven en wildkleur diamantduifjes. Op de bodem scharrelden Smid’s kieviten.

Verderop stond een grote 4 meter lange volière met daarin een paartje kookaburra’s. Die lieten deze keer helaas niet zo vaak hun bekende, aanstekelijke en luide schaterlachen horen, maar zoals gewoonlijk trokken zij veel bekijks door hun opmerkelijke verschijning.
Daarbij liepen Chileense kieviten.

Tot slot een volière met een paartje bedrijvige en kleurrijke witwang toerako’s, beschikbaar gesteld door Avolare.
En twee opvallende vuurkruin baardvogels.

Aviornis regio Midden-Nederland nam mede namens Aviornis Nederland voor de zesde keer op rij deel aan het Dierenpret Houten evenement.

Medewerking aan de Aviornis stand werd wederom verleend door de firma Borgstein uit Wamel met het opzetten van de aluminium volières en het beschikbaar stellen van vogels.
De Tuinmarkt van Johan van Frankenhuyzen uit Tricht verzorgde weer de aankleding met prachtige fleurige voorjaarsplanten en struiken.
En met import bamboe, omdat de vorst van de afgelopen winter veel schade aan de locale bamboe had aangericht.

Overal stonden de Welkom bij Aviornis banners opgesteld en aan het plafond boven de stand hingen dubbelzijdig de nieuwe kleurrijke Aviornis zeildoeken.
Promotie voor Aviornis werd gemaakt met de Aviornis tijdschriften, verzamelbanden en folders voor ledenwerving.

Op de zaterdagavond werd er vanaf 19.00 uur opgebouwd, de stand ingericht en de vogels geplaatst, totdat de hal om 22.30 uur werd gesloten.

Namens Aviornis regio Midden-Nederland waren Jaap en Janna Korten de gehele dag aanwezig voor uitleg over de vereniging en de vogels. Spontane medewerking, ook tijdens de opbouw, werd verleend door ons lid Ilona Buth.
Medewerkers van de fa. Borgstein waren aanwezig voor informatie verstrekking over de vele mogelijkheden van hun aluminium volières.

De Aviornis stand was weer de blikvanger met de kleine vogeltuin en voor menigeen zeer bijzondere vogels.

’s Morgens voor opening stond er al een lange rij wachtende voor de kassa. De gehele dag was het druk met bezoekers.
Of zo’n divers kleindieren evenement, met de nadruk op reptielen en knaagdieren, nieuwe leden voor Aviornis oplevert is altijd afwachten.
Feit is wel dat onze stand een ontmoetingsplek is voor Aviornis leden en bekenden.
Waarbij koffie, thee of een frisdrankje niet ontbreekt en sfeerverhogend werkt. Het laat in ieder geval aan onze leden zien dat Aviornis actief is en het zorgt daardoor wellicht mede voor ledenbehoud. Hetgeen minstens zo belangrijk is.

Om 16.00 uur liep het evenement ten einde en kon er worden opgebroken met hulp van de familie van Frankenhuyzen, de medewerkers van de fa. Borgstein en onze landelijke voorzitter.
Om 18.00 uur waren de auto’s weer volgeladen en konden wij huiswaarts gaan met een tevreden gevoel over een geslaagde deelname aan Dierenpret Houten 2012.

Namens Aviornis worden hierbij de medewerkers van de fa. Borgstein en Johan van Frankenhuyzen van de gelijknamige Tuinmarkt reuze bedankt voor hun niet aflatende inzet en indrukwekkende bijdrage om niet alleen deze maar ook onze andere deelnames aan evenementen mogelijk te maken.

Tot slot ook dank dat zo vele Aviornis leden gebruik hebben gemaakt van de speciale toegangsactie en de moeite hebben genomen ons te bezoeken.

Jaap Korten
Voorzitter Aviornis regio Midden-Nederland