31-12-13

 

Aviornis Vogeltuin op Gallinova 2013

 

Direct na binnenkomst van de Mercurius hal in Barneveld, waar de Gallinova show op 8 en 9 november 2013 werd gehouden, was de eerste blik op de door Aviornis ingerichte mooie vogeltuin. Voor het vijfde jaar op rij was Aviornis aanwezig ter promotie van de liefhebberij voor het houden van sierwater- hoender- en parkvogels.Op het vijverperk waren verschillende soorten siereenden te bewonderen.Beschikbaar gesteld door de Stichting Fowl Oase, van onze secretaris Loi Burger, uit Driebergen/Rijsenhout.

Een selectie van bijzondere oorspronkelijke vogelsoorten, waarvoor Aviornis de belangen behartigt, was in verscheidene volières te zien. Bij de vijverpartij stond een dubbele volière van de Fa. Borgstein opgesteld, met oorspronkelijke zaadetende duiven. Daarin waren grijsborst, brons- en groenvleugel duiven te zien. En op de grond scharrelden een toom Mexicaanse steltkluten. Tegen de wand stond een volière met twee kookaburra’s.
Ook de Nettenlijn uit Cuijk was weer van de partij met een grote volière van 6m x 2m. Met daarin grijze kroonkraanvogels en Afrikaanse groene- en Waalia vruchtenduiven. Tevens een tweede paar kookaburra’s, waardoor er aanstekelijk over en weer met hun soortgenoten werd “gelachen”. Alle vogels waren welwillend beschikbaar gesteld door leden.
Hoveniersbedrijf van Frankenhuyzen uit Tricht zorgde weer voor een mooie aankleding van de stand met planten en struiken.

Het was dit jaar een bijzonder jaar voor Gallinova omdat het 100 jaar geleden is dat de Barnevelderkip is ontstaan. Er was daarvoor een Europa show binnen de Gallinova show. Er werden Barneveldse kippen uit heel Europa in Barneveld tentoongesteld. Het was dus een internationaal gebeuren. Er waren door de grotere opzet meer dieren dan andere jaren.

De promotie voor Aviornis bestond uit kleurrijke banners, zeildoeken en vogelposters. Op marktkraampjes waren o.a. Aviornis Tijdschriften beschikbaarVerzamelbanden voor de Aviornis Tijdschriften en de nieuwe druk van het volledig herziene boek “Watervogels houden, ..’t is een Hobby” waren er te koop. Ook werden er Aviornis stickers uitgedeeld.
Vanzelfsprekend konden geïnteresseerden zich als nieuw lid aanmelden. Daarvoor waren er Aviornis folders met aanmeldingskaart. En wij konden daadwerkelijk ter plaatse twee nieuwe leden optekenen.

Bestuursleden en enthousiaste regioleden waren voor toelichting en uitleg afwisselend aanwezig. Het was zeer verheugend dat vele regioleden ons kwamen bezoeken en ook was er veel belangstelling van leden uit andere regio’s.

Overdag op de vrijdag was het al behoorlijk druk en vrijdagavond kwam er veel bezoek. Vooral met koffietijd en na de lunch op zaterdagmiddag was het druk met vele families met kinderen, die hun ogen uitkeken vanwege de bijzondere en kleurrijke vogels. Er is een filmpje van de Aviornis stand gemaakt en dat staat op YouTube, als volgt: https://www.youtube.com/watch?v=ZSqiggZbeKc&feature=youtube_gdata_player

Hierbij worden alle hulpvaardige regio- en hoofdbestuursleden en de zich spontaan beschikbaar gestelde leden van harte bedankt voor hun medewerking en inzet bij het tot stand komen van alweer een geslaagde Aviornis presentatie tijdens een meerdaags evenement. En niet in de laatste plaats worden ook de leden bedankt voor het beschikbaar stellen van vogels. Zonder hun inbreng is een Aviornis promotie op deze manier niet mogelijk.

Jaap Korten
Voorzitter regio Midden-Nederland