10-09-11

 

Verslag Tuinbezoek met BBQ Midden-Nederland 25 juni 2011

 

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde regio Midden-Nederland ook dit jaar weer een Tuinbezoek met BBQ.
En wel op zaterdag 25 juni 2011 en op een andere locatie!

Voor dit jaar had ons regiolid Ben Zieltjens spontaan aangeboden het Tuinbezoek met de BBQ bij hem te komen houden te Schoonrewoerd.
Dus nu eens aan de westkant van onze regio!
Wellicht kwam de gekozen datum een aantal van onze vaste deelnemers deze keer niet goed uit, maar toch hadden 30 personen zich aangemeld, waaronder verheugend ook nieuwe gezichten.
Het Tuinbezoek begon om 15.00 uur met ontvangst met koffie, thee en koek.

Buiten en binnen hingen de kleurrijke Aviornis zeildoeken en binnen stond ook de regio banner met Welkom bij Aviornis Midden-Nederland opgesteld. En een banner van onze regiosponsor Kasper Faunafood.
Helaas was het druilerig weer, maar gelukkig hadden wij de mogelijkheid om binnen te vertoeven, in het voorste gedeelte van het paardenpension. Daar stonden de tafels met stoelen opgesteld en was er ook een bar waar de drankjes koel werden gehouden.

Het was voldoende droog om de gevarieerde vogelcollectie te bekijken, een vijverpartij met diverse eendensoorten en volières om in te lopen.
Er waren verschillende ganzen, fazanten soorten en wilde duiven.
Een opfokruimte. En een paartje jufferkraanvogels. Voor ieder wat wils.           

Tijdens het borreluurtje met hapjes en drankjes was er tijd om in ongedwongen sfeer met elkaar over de hobby te praten.

Zelfs de barbecues konden binnen staan en er was een ruime sortering aan BBQ-vlees van een horecaslager. Met vanzelfsprekend, zoals bij een BBQ gebruikelijk, stokbrood, kruidenboter, diverse sauzen en salades.
Er werden complimenten geuit over de kwaliteit.

Al vleesomdraaiend werd er gezellig verder gekletst en kon men daarna aan de tafels in de aangrenzende ruimte van de maaltijd genieten.
Tegen achten gingen de laatsten huiswaarts en kon alles worden opgeruimd en netjes achtergelaten.

Het regiobestuur wil de familie Zieltjens heel hartelijk bedanken voor de genoten gastvrijheid en de prima locatie, zodat wij ondanks het wat slechtere weer dit evenement hebben kunnen houden.

Ook wordt bij deze iedereen nogmaals bedankt voor de aanwezigheid en de gezellige middag.
Volgend jaar zal er op een zaterdag rond de langste dag weer een Tuinbezoek met BBQ worden gehouden, waarbij iedereen van harte welkom is. 

Jaap Korten
Voorzitter regio Midden-Nederland