25-11-05

 

Ledenvergadering op 22 november 2005

 

Aanwezig: 53 personen, waaronder enkele dames. Er waren 8 afmeldingen.

Na de opening door de voorzitter werd een brief van het Ministerie van LNV als ingekomen stuk door de secretaris voorgelezen.
Na de notulen volgde de rondvraag, waarbij dhr. Sommers vraagt of ringen doorgezaagd mogen worden als ze te klein blijken. Hij krijgt als antwoord: Nee, dat mag niet, zeker als het om beschermde vogelsoorten gaat! (europese soorten en CITES-dieren). Bij andere vogels kun je eventueel een grotere ringmaat gebruiken, zolang de wet het maar toelaat. Een te grote ring is voor de wet hetzelfde als geen ring, pas daarmee dus op!
Dhr. van Gaal merkt op dat men ook als niet-lid ringen bij de NHDB kan bestellen. Dan volgt, we kunnen het niet vermijden, de vogelgriep en het ophokken, waarbij tegenstrijdige informatie blijkt te bestaan. De voorzitter geeft het advies de site van Aviornis en die van het ministerie in de gaten te houden en zelf te beslissen wat te doen.

Na deze verwikkelingen iets leukers: het verslag van onze reis naar dierentuinen en vogelparken in Duitsland. Iedere deelnemer aan deze reis ontvangt een geschreven verslag met groepsfoto in een kleurige omslag, samengesteld door Ineke van Dieten, Ben van Uden en ondergetekende.

Na de pauze toont Tonny van Bakel de door hem gemaakte fraaie videofilm van onze Duitsland-reis. Mooi, en allemaal hebben we ervan genoten.

Het was weer een goede vergadering en een gezellige avond.

P.S. Op 30 november kregen we bericht dat 6 van de 14 bij dhr. van de Velde gestolen flamingo's terecht zijn. Ze liepen op een veld in Boekel. De groene verf van de pas geverfde schuur zat nog op hun veren. Nu de overige 8 nog. We houden u op de hoogte.

Els Heinink-Staal