30-09-15

 

Verslag bijeenkomst regio Nijmegen 15 september 2015

 

Ledenbijeenkomst 15 september 2015

Op deze derde dinsdag in september zijn 34 leden en dames aanwezig. Iets minder dan normaal maar dat zal wel komen omdat er  voetbal op tv is.

De secretaris verwelkomt iedereen en meldt de afwezigen.

Bij binnenkomst wordt via een PowerPointpresentatie de foto's getoond van het tuinbezoek welke op 6 juni jl. gehouden is. Zo'n 52 deelnemers van regio Nijmegen en Midden Nederland genoten van de mooie tuinen de vogels, de bbq én het mooie weer. Een betere combinatie is er niet. André Gerrits en Frits Arts die hun tuin hadden opengesteld worden nogmaals bedankt voor het openstellen van hun tuin.

De busreis die gehouden wordt op zaterdag 26 september a.s. komt nu erg dichtbij. Er zijn 42 deelnemers die zich hebben opgegeven. Er wordt nog eens uitgelegd waar we naar toe gaan. Vertrek naar Barneveld is 's morgens om 7.30 uur vanaf Thekés in Herpen. Daar bezoeken we het Groenhorst College. Er zijn diverse watervogels en andere dieren te zien.

Ook in Barneveld staat het Pluimveemuseum dat we een bezoekje gaan brengen. Daar zal ook de lunch genuttigd worden om in de middag naar Lutten te rijden en bij Wim Meinen zijn uitgebreide collectie bekende en ook wat zeldzamere watervogels te gaan bekijken.

De dag zal worden afgesloten met een gezellig diner bij Thekés in Herpen.

 

Naar aanleiding van het vermelden van onlangs twee overleden leden aan het begin van de bijeenkomst vraagt Johan Heinink bij de rondvraag of het bestuur deze meldingen niet meteen kan doorsturen naar de leden toe. De secretaris geeft als antwoord dat ze dat alleen kan doen als ze daar een officieel schrijven of rouwkaart van heeft ontvangen. Vaak is het alleen van horen zeggen dat we dit weten.

Dan is het woord aan onze gastspreker Piet Rozendaal. Hij laat ons dvd's zien van Nieuw Guinea, waarin o.a. veel paradijsvogels te zien zijn en van Borneo. Een film met veel dieren waaronder apen en neushoornvogels. Sinds zijn pensionering reist hij veel naar verre landen maakt zelf schitterende films. Hij monteert ze zelf ook en zijn vrouw spreekt de films in.

Dat de films erg in de smaak vallen blijkt wel uit het feit dat hij nog een korte film van Costa Rica laat zien waarin ook erg mooie vogels te bewonderen zijn. Doordat de leden erg enthousiast zijn over deze films en omdat hij nog veel meer van dit moois heeft is iedereen er het dan ook over eens dat hij nog eens terug mag komen.

Ineke van Dieten