12-09-17

 

Verslag busreis België regio Nijmegen 26-8-2017

 

Busreis naar België regio Nijmegen op 26 augustus 2017

Warme zomerdag
Zaterdagmorgen 26 augustus, kwart over acht in de morgen en de zon schijnt al volop! Regio Nijmegen trekt er weer op uit en we hebben weer prachtig weer. Dat maakt ook dat iedereen er heel veel zin in heeft. Dat blijkt wel uit dat iedereen op tijd aanwezig is. We vertrekken dan ook precies op tijd. Dat moet ook wel want we hebben vandaag een druk programma.

Koffie met cake en toerako’s
Iets vroeger dan gepland komen we aan bij Patricia en Noël Hendrikx in Overpelt. We worden daar hartelijk ontvangen en om alles goed te kunnen zien wordt de groep in tweeën gedeeld. De ene helft gaat met Patricia mee naar het gedeelte waar de papegaaien en ara’s zitten die de hobby waren van de (overleden) vader van Noël.
De andere helft van de groep gaat met Noël mee en gaat in de buitenvolières kijken naar onder andere ontelbare toerako’s  en verschillende fruitduiven. Binnen in de kas zien we de zonneral en komen we nachtzwaluwen tegen die ook jongen hebben. Er zit zoveel dat je ogen tekort komt
Daarna staat de koffie en thee klaar met zelfgemaakte cake bij de vijver waar grote en kleine koi karpers zwemmen. Sommigen krijgen geen genoeg van de vogels en maken nog een rondje. Nadat we Noël en Patricia hebben bedankt voor hun gastvrijheid en rondleidingen gaan we weer op weg.

Vogelgriep
Het was de bedoeling om de (vogel)markt Avivaria in Hasselt gaan bezoeken maar omdat er in België een verbod voor het samenbrengen van watervogels is vanwege de vogelgriep gaat de markt helaas niet door. Gelukkig heeft iedereen hier begrip voor. We gaan dan ook eerst maar bij een grote keten onze lunch gebruiken.

Koritrap
Daarna stappen we weer in de bus en maken een kort ritje naar de familie Lamberighs in Hasselt. Ook daar worden we hartelijk ontvangen. Omdat hier alles wat ruimer zit worden we ook hier ook verdeeld in groepen. Zelfs de twee dochters nemen ieder een groep onder hun hoede. Zij weten er ook (bijna) alles van want het is hun met de paplepel ingegoten. Het ziet er hier wat ruwer uit maar de collectie die hier te zien is maakt alles goed. Buiten de vogels die we normaal ook wel zien vinden we hier diverse soorten Canadese ganzen. Ook niet alledaags is de spoorwiekgans en de ekstergans maar ook de hagedis ibis en Heilige ibis komen we hier tegen. Maar helemaal verrast waren we toen we ook een Koritrap zagen zitten. Wat een immens grote vogel is dat.
Na alles gezien te hebben werden we uitgenodigd om onder het afdak waar het lekker koel was, gezellig na te praten onder het genot van koffie of een glaasje fris over wat we allemaal gezien hadden.

Booteenden
Ons laatste adres is in Zonhoven. Niet ver van Hasselt zodat het weer een kort ritje was. Terwijl we uit de bus stapten zagen we al een prachtige groep Chileense en Europese flamingo’s statig rond stappen. Wat is dat een mooi gezicht. Er waren twee hele grote natuurlijke vijvers te zien waarop onder andere witruggen, brileidereenden en nonnetjes te zien waren. In de net uitziende kooien waren ook nog verschillende boomeenden en steltlopers te zien. Een genot om dat alles te mogen zien.

Financiële bijdrage
Daarna ging de reis weer terug naar Herpen. Daar stond ons bij Thekes weer een heerlijk diner te wachten waar iedereen van genoot. En na nog wat nagekletst te hebben ging iedereen weer huiswaarts.

Door een eenmalige financiële bijdrage van het Hoofdbestuur konden we deze reis voor leden aanbieden voor een gereduceerde prijs. Dat daar gebruik van werd gemaakt bleek wel uit het feit dat de bus bijna vol zat! Dankjewel Hoofdbestuur!
Regio Nijmegen heeft er weer een zeer geslaagde busreis op zitten en we kijken weer uit naar de volgende.

Ineke van Dieten