13-06-16

 

Verslag tuinbezoek en 30-jarig jubileum regio Nijmegen 4 juni 2016

 

Geslaagd Tuinbezoek en viering 30-jarig bestaan  regio Nijmegen 4 juni 2016

Sunny day
Vorig jaar waren we verwend met echt zomerweer tijdens het tuinbezoek en jawel dit jaar hadden we alweer het echte “regio Nijmegen temperatuurtje”! Begin van de middag werden we in de stralende zon hartelijk begroet  door Tonny en Hennie, hun tuin lag er perfect bij met diverse perken en vijvers. Gelukkig hoefde Tonny niet bang te zijn dat hij niet alle bezoekers te woord kon staan want kleinzoon Daan ondersteunde hem daar vol overgave bij. Er zaten nog verschillende ganzen te broeden maar er waren ook al diverse kuikens op de vijvers druk in het eendenkroos aan het scharrelen . De kuikens van twee koppels eider eenden en de zwarte zwanen waren een lust voor het oog. Bij de statige kroonkraanvogels moesten we nu  helaas genoegen nemen met een mooie foto op canvas van een eerder nest.  Nadat iedereen de ronde had gedaan langs al het moois kon de dorst gelest worden met koffie en thee met wat lekkers erbij, onderwijl kon men even bijkletsen.  Halverwege de middag werd het tijd om door te gaan naar het volgende adres .

Vakantie gevoel
Na 11 kilometer de navigatie gevolgd te hebben zien we de Aviornis spandoeken in bosrijke omgeving al hangen. We zijn nu bij Tonny en Annie te gast.  Tonny wijst iedereen met  handgebaren waar de auto’s in het bos geparkeerd kunnen worden. Om alle dieren van Tonny  te willen zien is een wandeltochtje nodig, de hokken en vijvers zijn verspreidt in het bos geplaatst, alles ziet er verzorgd uit en we komen in deze mooie omgeving zowat  in de vakantiestemming. Tonny’s parade paardje is zijn groep met Chileense  flamingo’s, hierbij is een spiegelwand geplaatst om de dieren het echte groepsgevoel te geven.  Satir tragopanen, witte pauwen, goudoogjes, diverse fazanten soorten, walibies en nog vele andere diersoorten waren aanwezig.  Als je halverwege moe van de wandeling was geworden kon er even gerust worden in de schaduw in de ligstoelen bij een grote vijver met vissen.

30 jarig bestaan regio Nijmegen
In het bos tussen de dierverblijven was een tent geplaatst met daarin enkele standhouders. Dit extraatje bij het tuinbezoek was ter ere van het 30 jarig bestaan van regio Nijmegen.  Er waren mooie kleurrijke  Tiffany glaskunst voorwerpen te zien, ook was er een dierenpreparateur aanwezig met schedels en perfect opgezette vogelskeletten. Een mandenvlechter was bezig om een eenden mand te vlechten en er  konden er voertonnen, voerbakken en dergelijke gekocht worden.

BBQ
Na het zien van al het moois kwam iedereen bij elkaar bij het huis van Tonny en Annie, onder de tent en grote carport werd er nagepraat over de leuke middag.  Toen iedereen een drankje had  hield Ineke een kleine toespraak voor de  ongeveer zestig  aanwezigen van diverse regio’s.  Er werden Aviornis pennen uitgedeeld ter ere van het 30 jarig bestaan. Ter afsluiting van deze  dag genoot iedereen van de BBQ en lekkere salades. Nadat de meesten huiswaarts gekeerd waren  hebben we met een groepje leden alle tafels, stoelen en tenten weer opgeruimd ( “vele handen maken licht werk”).

Ik denk dat we als regio Nijmegen best van onszelf mogen zeggen dat het een geslaagd tuinbezoek en viering van ons 30 jarig bestaan is geweest, daarom danken wij iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Graag tot volgend jaar!

Gerda Delsink.