27-06-17

 

Verslag tuinbezoek regio Nijmegen 3 juni 2017

 

Verslag tuinbezoek Aviornis regio Nijmegen 3 juni 2017.

 

Regen op de voorruit…..

 

Op weg naar het eerste adres van deze middag hadden we opeens spetters op de voorruit!?!? Ho eens, maar dat was niet de bedoeling, tijdens een tuinbezoek van regio Nijmegen hoort het zonnig en droog te zijn! Gelukkig toen we om 14.00 uur arriveerden bij het eerste adres in Horssen was het wederom supermooi weer. We werden met koffie, thee en koekjes hartelijk ontvangen. De man des huizes gaf een rondleiding langs zijn dieren, wij begonnen in de ruimte waar hij zijn hondenkennels had en waar hij zijn lievelingenshow klaar maakt. Super netjes allemaal en de prijzenkast was goed gevuld. Daarna door naar de perken met o.a. zwarthals zwanen, wilde eenden, carolina’s en manen gansjes. Nog een mooie anekdote gehoord over de geslaagde reanimatie van papa zwarthals zwaan.  In aparte rennen waren nog chukar patrijzen en een koppel fazanten te zien. Na nog wat bijgepraat te hebben met elkaar was het tijd om naar het volgende adres te vertrekken.

 

Rozenbottels, zon en een gevarieerde beestenboel.

 

Na een kilometer of 15 was iedereen bij het adres in Dreumel gearriveerd.

Eerst een rondje langs de beestenboel. Sebright krielen, fazanten, purper glansspreeuwen, agaporniden, boeren ganzen, eekhoorns, albino en wildkleur axolotls en zelfs 2 neusberen waren aanwezig. Deze laatste twee heren lieten zich de aangeboden banaan en druifjes goed smaken. Toen iedereen de dieren gezien had gingen we naar de boomgaard waar naast appel en perenbomen ook vele rijen met rozenbottel struiken stonden. Deze struiken stonden net toevallig prachtig in bloei, onze gastheer en vrouw gaven uitleg over hoe ze hier uiteindelijk rozenbottels van verkregen geschikt voor de veiling. Boeiend verhaal over een intensieve teelt.

 

BBQ time

 

Aan het einde van de middag gekomen werd de BBQ aangestoken. Er stond een goed gevulde tafel met vlees en salades voor ons klaar. Na een kort praatje van de voorzitter kon iedereen genieten van het eten en de drankjes. We zijn beide families dankbaar dat ze hun tuinen hebben opengesteld voor de leden van onze regio en ook voor enkele leden van andere regio’s. Ik denk dat ik namens alle 40 deelnemers van dit tuinbezoek spreek als ik zeg: het was zeer geslaagd!

 

Gerda Delsink