10-07-15

 

Geslaagd Tuinbezoek regio Nijmegen 6 juni 2015

 

Stralende zon
Het is de weergoden verzoeken en normaal gesproken geloof ik het weerbericht nooit! Maar nu was ik ervan overtuigd dat het zeker 'regio Nijmegen weer' zou gaan worden. En wat blijkt? De zon schijnt volop op die zesde juni.Weer hebben we twee enthousiaste leden gevonden die hun tuin open wilde stellen. En weer waren er zo'n kleine vijftig leden, niet alleen uit de eigen regio maar ook van andere regio's die de kans wilde waarnemen om deze tuinen te komen bekijken.

Ezeltjes

Bij ons eerste adres bij Frits en Tonny worden we al welkom geheten door twee luidruchtige zwarten zwanen. Maar dat niet omdat ze het leuk vinden om ons te zien. Nee, ze willen ons weg jagen omdat ze jongen hebben.Gastvrouw Tonny vertelt ons dat de vogels de hobby van Frits zijn. Zij heeft haar eigen beestjes waar zij voor zorgt. Welke beestjes zou ze bedoelen... Even later zien we tussen de strepenganzen en goudoogjes een paar lieve kleine ezeltjes rondlopen.
Bij andere vijvers zijn ook diverse watervogels te zien.

Molen
Sjaak Peperkamp, die de dag (perfect) heeft georganiseerd, laat ons weten dat we die dag ook welkom zijn in de Standaardmolen die speciaal voor ons die dag open is. Deze staat aan de overkant van de weg dus nemen de meesten de kans waar om er even binnen te wippen en de molen van binnen te gaan bekijken. Er is zelfs iemand die ons een kleine rondleiding geeft.

Koffie

Tonny en Frits, waar wij te gast zijn, hebben alles gedaan om het ons naar de zin te maken. Niets is teveel. Tonny loopt overal met de koffiepot rond en schenkt de mensen nog eens een kopje bij. Veel mensen zitten al op het terras waar het heerlijk en gezellig toeven is in het zonnetje.

Volière
Helaas gaat de tijd snel en moeten we door naar het tweede adres. De weg is door middel van Aviorniswegwijzers goed te volgen en zo'n zeven kilometer verderop komen we bij André en Wilma aan.  Aangrenzend aan de bossen vinden we bij het mooi gelegen huis van André en Wilma een prachtig aangelegde volière. André vertelt dat hij recentelijk deze volière heeft gebouwd. Niet iedereen kan tegelijkertijd naar binnen maar ook van buitenaf zien we al diverse talingen zwemmen.

Ook zit er een kuifzaagbek met jongen wat natuurlijk een heel mooi gezicht is. Wat verderop zitten ook een paar verschillende soorten kluten. Kortom, teveel om op te noemen.

BBQ
Nadat iedereen tips en adviezen heeft uitgewisseld gaat de barbecue aan. Er staan tafels en stoelen onder twee tenten en dat is ook wel nodig want de zon doet heel erg zijn best. Diverse salades en soorten vlees worden klaargezet en niet lang daarna kan iedereen zijn bordje vullen met al dat lekkers. Iedereen geniet van het eten en het weer en er wordt volop gezellig geklets met elkaar.

Nadat de magen zijn gevuld en de dorst is gelest gaat iedereen weer huiswaarts. Regio Nijmegen kan terugkijken op een hele geslaagde dag en laat iedereen weten dat we volgend jaar weer een Tuinbezoek zullen houden.

We kunnen niet wachten....

Ineke van Dieten