23-09-13

 

Verslag bijeenkomst regio Nijmegen 7 september 2013

 

Ledenbijeenkomst dinsdag 17 september 2013

 

*Omdat de voorzitter van een heerlijke vakantie aan het genieten is wordt de vergadering geopend door de secretaris. Zij mag 43 mensen verwelkomen op deze bijeenkomst.

*Er zijn geen op- of aanmerkingen op het verslag van de jaarvergadering van 26 februari jl. en wordt dus bij dezen goedgekeurd.

*Op 17 september jl. hebben wij ons eerste tuinbezoek gehouden. Dit was in alle opzichten zeer geslaagd. Zo'n 55 mensen hebben deelgenomen aan het bezoeken van de (vogel) tuinen van 4 leden. Zij werden rondgeleid en natuurlijk stond er een kopje koffie klaar. Op het laatste adres hebben we de dag afgesloten met een heerlijke en gezellige BBQ. Er zijn al meer leden die zich hebben opgegeven om hun tuin open te stellen voor een tuinbezoek en daar zal volgend jaar zeker gehoor aan worden gegeven.

*Op 26 oktober is het plan om, samen met regio Midden Nederland, een bezoek te gaan brengen aan 'De Korhaan' in Geel België. Dit is een tweejaarlijkse Natuur- en Vogelshow waar o.a. diverse watervogels, fazanten en duiven worden tentoongesteld. In de middag is het de bedoeling om de Olmense Zoo een bezoekje te brengen met ter afsluiting van de dag een diner in eethuis Thekés in Herpen. Opgave kan nog steeds.

*Aandacht nogmaals voor het nieuwe watervogelboek. Dit schitterende boek kan een mooi Sinterklaas- of kerstcadeau zijn.

*Bij de rondvraag wordt uitleg van het leewiekgebod gevraagd. Gelukkig is Jaap Korten van het hoofdbestuur bij ons en geeft een duidelijk uitleg hiervan.

Henk van Pinxteren bedankt het bestuur voor het goed organiseren van het Tuinbezoek.

*Na de pauze laat Christiaan Luttenberg ons in vogelvlucht zien welke dierentuinen hij heeft bezocht in de hele wereld. Dat blijken er zo'n 88 te zijn en hij laat ons prachtige foto's zien van vogels die daar te vinden zijn.

*De secretaris bedankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en nodigt iedereen uit om ook bij de volgende bijeenkomst aanwezig te zijn op 26 november a.s.

 

 

Ineke van Dieten