30-11-11

 

Verslag bijeenkomst regio Nijmegen 22 november 2011

 

Ledenvergadering 22 november 2011 in zaal Thekes te Herpen

Opening door de voorzitter. Johan Heinink heet iedereen van harte welkom.

Aanwezig zijn 40 leden en er zijn 12 afmeldingen. Dat de opkomst minder is dan we gewend zijn, zal wel aan de mist te danken zijn.

De notulen van de vorige vergadering worden voorgelezen zijn hierbij goedgekeurd.

Doordat het huidige prikbord voor vraag en aanbod zijn beste tijd heeft gehad, is er voor een nieuw prikbord gezorgd door dhr. Michel Cornelissen. Onze hartelijke dank hiervoor!

De eendemand die wij symbolisch hebben gekregen van het hoofdbestuur voor ons jubileum, wordt ook weer symbolisch geschonken aan dhr. v.d. Velden, welke erelid is van onze regio.

Bij Arnold Reuvers stond nog steeds gaas opgeslagen welke in het verleden werd gebruikt bij tentoonstellingen. Omdat wij niet meer deelnemen aan deze tentoonstellingen is besloten dat het gaas bij opbod verkocht gaat worden.

Ben van Uden treed op als veilingmeester en met een kleine winst worden de rollen gaas allemaal verkocht.

Bij de rondvraag vraagt de heer Welles of wij er voor kunnen zorgen dat er een lichtbakvergunning kan worden afgegeven door de provincie, voor het afschieten van vossen.

Dhr. van Bakel geeft als antwoord dat hij weet dat dit niet kan.

Ook door navraag van dhr. Jaap Korten bij het hoofdbestuur wordt duidelijk dat de provincies daar zelfstandig over beslissen, en dat deze in geen enkele provincie wordt afgegeven.

Wel bestaat er eventueel de mogelijkheid om een vergunning voor het plaatsen van een vangkooi aan te vragen. Hiervoor dient contact opgenomen te worden met de Fauna Beheers Eenheid.

Dhr. Arts heeft een klacht over de bezorging van het Oktober nummer van het Aviornis tijdschrift. Hij heeft dit pas begin november ontvangen en de te houden Korhaan ruilbeurs te Geel die daar in stond blijkt dan al te zijn geweest. De meeste leden blijken rond 25 oktober al het tijdschrift te hebben ontvangen, dus moet dit een ongelukkig toeval bij de post zijn geweest. Overigens stond De Korhaan Natuurshow te Geel reeds bij de Aviornis Activiteiten op pag. 5 in het Aviornis augustus 2011 nummer vermeld! En ook in hetzelfde augustus nummer twee pagina's groot, de show op pag. 78 en de aankondiging van de Korhaan ruilbeurs op 5 november op pag. 79. Het was dus ruim van te voren duidelijk bekend gemaakt!

Na de pauze verzorgt de heer Luuc Vanhavere, voorzitter van Ibisring, een dialezing over Ibissen. Hij vertelt op eigen wijze over de verschillende soorten, huisvesting, verschillende soorten voer enz. enz. Na de lezing dankt de voorzitter dhr. Vanhavere voor zijn interessante diaserie en dankt iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en sluit hierbij de vergadering. De volgende vergadering is op 28 februari 2012.

Ineke van Dieten

Secretaris