14-09-12

 

Verslag ledenbijeenkomst regio Nijmegen 11 september 2012

 

Opening door de voorzitter

Aanwezig zijn 36 leden (inclusief dames) en er zijn 6 afmeldingen.

De vraag is dit keer of de leden ook eens iets anders willen dan alleen een bijeenkomst en/of een reisje. Voorstel is om een tuinbezoek te houden. Immers bij andere regio's is bewezen dat dit een succes kan zijn. Er is niet veel animo maar er zijn toch enkelen die hun tuin open willen stellen voor de leden. Het bestuur zal hiermee aan de slag gaan.

Zoals gewoonlijk hebben wij na de pauze steeds een gastspreker. Gevraagd wordt aan de leden wat voor onderwerpen zij graag zouden zien hierbij. Geopperd wordt een werkgroep uit te nodigen, en ook het onderwerp duiven vindt men interessant. Ook hier gaat het bestuur mee aan de slag.

Hierna heeft een van onze leden, André Ladenstein een concept voorstel voor een Natuur- en Stedenreis naar Andalusië in Spanje. André wil graag een reis voor Aviornis organiseren en legt hierbij uit waar hij naar toe wil. Het doel is om eind maart 2013 per vliegtuig af te reizen naar Spanje en bezoeken af te leggen naar o.a. Cordoba, Tarifa en Zahara de la Sierra. Niet alleen natuurschoon zal te bewonderen zijn maar ook een bezoek aan het Flamingo museum in Sevilla en de Spaanse school in Jerez de la Frontera zal in de planning meegenomen worden. Zo'n zestiental mensen hebben al toegezegd geïnteresseerd te zijn. Verder zal nog contact opgenomen worden met regio Midden Nederland met de vraag of ook zij geïnteresseerd zijn in deze reis.

Van de rondvraag wordt geen gebruik gemaakt.

Na de pauze wordt een dvd afgespeeld met het verslag van de reis naar Engeland die in mei j.l. is gemaakt samen met regio Midden Nederland.

De voorzitter bedankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en het einde van een gezellige bijeenkomst is weer een feit.

 

Ineke van Dieten                                                                                                   secretaris