06-10-12

 

Verslag reisje regio Nijmegen naar Limburg 29 september 2012

 

Eendaagse reis naar dhr. en mevr. Lemmens in Echt en Papegaaiencentrum Veldhoven

Zaterdag 29 september 2012

 

Het is 6.15 uur als de wekker gaat en als ik naar buiten kijk zie ik dat het pijpenstelen regent.

Zou dit dan het eerste reisje worden waarbij regio Nijmegen geen mooi weer heeft?

We vertrekken richting Zeeland en komen aan bij het ‘Witte Huis’ waar de bus al klaar staat en al diverse mensen aangekomen zijn om een reisje te maken naar Limburg.

 

Om 8.00 uur gaan we op weg en nadat Bart de Kleijn ons wat informatie heeft gegeven omtrent de reisbestemming en een jarige in de bus te hebben toegezongen zien we dat de regen steeds minder wordt en dat er zelfs een voorzichtig zonnetje door de wolken heen breekt.

 

Op tijd arriveren we bij de familie Lemmens. Als we voor het (prachtige) huis staan, kijken we op een immens groot grasveld wat geflankeerd wordt door ontelbare kooien. Dat wordt genieten. We worden hartelijk ontvangen en daarna in twee groepen verdeeld. Een groep gaat alvast genieten van een kopje koffie met een stukje onvervalste Limburgse vlaai en de andere groep mag met Servé Lemmens mee naar de kooien waarbij de inhoud daarvan ons doet watertanden. Vooraan staat een kooi met 3 soorten flamingo’s met daartussen jongen. In de grote schuur die daarnaast staat vinden we nog 3 jonge sarus kraanvogels van verschillende leeftijden.

En terwijl we verder lopen langs al die nieuwe prachtige kooien vinden o.a. ibissen, -wel 16 soorten naar wat ik heb begrepen- reigers, zadelbekooivevaars, diverse soorten lepelaars, kraanvogels en behalve deze vogels lopen er ook nog alpaca’s rond. In nog een andere schuur vinden we nog diverse andere jonge vogels. We komen eigenlijk tijd te kort maar de volgende groep kan natuurlijk niet wachten om ook al dit moois te bewonderen.

 

Nadat ook deze groep is rond gelopen worden Servé en zijn vrouw uitbundig bedankt voor het openstellen van hun tuin en vertrekken we richting Veldhoven.

 

Aangekomen in Veldhoven bij het papegaaien opvangcentrum genieten we eerst van een heerlijke lunch met een broodje kroket om vervolgens het park te gaan bezoeken. Het aanbod van vogels is de laatste tijd wel wat minder geworden en omdat het park meestal door vrijwilligers wordt onderhouden is wel te zien dat alles een klein beetje in verval raakt. Ondanks dat vinden we genoeg soorten vogels om van te genieten. Natuurlijk zijn er diverse papegaaien soorten aanwezig en we zien zelfs flamingo’s, welke een kruising zijn van de Cubaanse met de Chili soort, die er schitterend uitzien in hun prachtige roze pak. Ook diverse fazanten, ganzen, eenden en zeearenden vinden we op ons pad door het park.

Hier en daar is ook een zitje ingericht en sommigen van ons maken daar gebruik van en genieten van de zon die af en toe uitbundig schijnt.

 

Binnen in de tropische hal vinden we nog kroonduiven, witwang toerako’s, manenduiven en zelfs schildpadden. Als we in de hal de trap opgaan zien we nog diverse toekans, o.a. de aracaris. Ook kookaburras zitten hierbinnen.

Het is heerlijk zitten op een terrasje in de tropische hal en na enkele consumpties genuttigd te hebben is het weer tijd om huiswaarts te keren.

 

Al met al een hele mooie dag die we afsluiten met een heerlijk diner, welke wordt geserveerd in het ‘Witte Huis’ in Zeeland.

En ja, het is ons toch weer gelukt. Regio Nijmegen heeft niet alleen een prachtige dag gehad maar ook schitterend weer. Het kon niet beter.

Tot de volgende keer.

 

 

Ineke van Dieten

Secretaris