01-03-07

 

Jaarvergadering op 27 februari 2007

 

Na de opening en het welkomswoord door de voorzitter wordt door het bestuur van afdeling Nijmegen aan iedereen een kopje koffie aangeboden.

De opkomst is wat lager dan normaal wat jammer is, want na de pauze zal Jan Harteman een en ander uitleggen over de wetgeving en dat is voor onze leden interessant. Ook aanwezig is de kandidaat-voorzitter voor het hoofdbestuur dhr. Pierreco Eyma.

Het vaste programma van ingekomen stukken, jaarverslagen van de penningmeester en secretaris worden voorgelezen en goedgekeurd.

De kascommissie was content met het financieel beleid van de penningmeester. De nieuwe kascommissie bestaat uit de heren v.d. Krusen en Veldpaus en als reservelid wordt dhr. van Pinxteren benoemd. Bij de bestuursverkiezing werden de aftredende heren van Uden en Bardoel herkozen.

De reis naar Frankrijk kwam ter sprake en de organisatoren gaven verder uitleg. We vertrekken op 27 september a.s. en bezoeken in Frankrijk op de eerste dag kasteel Chambord aan de Loire en overnachten daarna in een hotel in Amboise. Dag 2 bezoeken we Zoo-Park Beauval en overnachten in hetzelfde hotel. Dag 3 bezoeken we de Zoo de Doué en overnachten in Chartres. De laatste dag maken we een mini-excursie door Parijs en keren terug naar Nederland met als afsluiting een diner in Zaal Thekes te Herpen. Er zijn veel gegadigden voor de reis.

Bij de rondvraag kwam naar voren dat nieuwe leden geen uitnodiging krijgen voor de vergadering. De secretaris legt uit dat het in het digitale ledenbestand voor hem niet zichtbaar is of het een nieuw lid betreft of een bestaand lid waarvan een van de gegevens veranderd is. In de nabije toekomst is dit wel te zien en kunnen we de nieuwe leden apart uitnodigen en in de vergadering welkom heten. Leden die nu ook graag een uitnodiging willen krijgen kunnen dit altijd doorgeven aan de secretaris.

In de pauze wordt door afdeling Nijmegen ee warme snack aangeboden.

Na de pauze geeft Jan Harteman een uiteenzetting over de wetgeving. Er werden voorbeelden van de positieflijsten uitgedeeld om de uitleg te verduidelijken. De uitleg werd ondersteund door een powerpoint-presentatie. In de uiteenzetting kwamen de Flora- en Faunawet en de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren uitgebreid aan de orde. Ook gaf Jan advies hoe te handelen bij een controle door de AID. Het was heel leerzaam en interessant. Dhr. van der Wielen stond Jan bij als er enige onduidelijkheid was.

Om 23.00 uur bedankte de voorzitter Jan voor zijn leerzame uiteenzetting, sloot de vergadering en wenste iedereen een "wel thuis" toe.

Els Heinink