04-09-14

 

Verslag AVIORNIS bijeenkomst Regio Oost-Brabant 01 september 2014

 

Vermoedelijk is er nog steeds teveel kans op regen en is er daarom niet zo’n uitbundige opkomst als gewoonlijk. Maar het is ook nog maar pas 1 september. Of misschien bewaren sommigen die wel een plaats mogen hebben aan de feestdis van het hoofdbestuur tijdens ons zevende lustrum hun reisgeld daarvoor. Hulde, hulde.

Theo houdt het kort, ook vanwege de twee uur durende film die volgt. Allereerst gedenkt hij ons tuinbezoeken en de barbecue van de afgelopen zaterdag die opnieuw geslaagd waren. Herhaling in het komende jaar staat aldus al op het programma.

Dan vermeldt hij dat eveneens afgelopen zaterdag op de in onze regio welbekende markt in Liempde (Liemt) een verbod tot handel in pluimvee (en postduiven) van kracht is geworden. Mensen met kippen en fazanten, etc. zijn met een waarschuwing weggestuurd. Een volgende keer zal er beboet worden. In informele gesprekjes met mensen van de Algemene Inspectiedienst - AID doet vermoeden dat het zou gaan om insleep van ziekten c.q. infectiegevaar te beteugelen, maar andere overwegingen zouden ook kunnen gelden.

Theo memoreert vervolgens de verjaardag van Aviornis op zes september en betreurt het dat sommigen van ons er wegens plaatsgebrek niet bij kunnen zijn. 

Bij Wisbroek is er op 20 september a.s. een open dag. Geïnteresseerden kunnen zich via de Wisbroek-site voor deelname opgeven.

Helaas is er te weinig animo voor de kraanvogelreis naar Frankrijk. De reis is daarom afgelast. Misschien kunnen we het komende jaar weer eens naar Walsrode reizen, maar dan in het voorjaar als de vogels niet in de rui, maar in broedstemming zijn. In de volgende vergadering zal het bestuur met een voorstel komen.

Na de rubriek ‘Over en Tekort’ en de Rondvraag wordt de heer Van Dam podium gegeven om zijn film over zijn rondreis samen met zijn vrouw en dochter in Australië te vertonen. Over de film willen we niet al te veel verklappen. Maar het was stil in de zaal en alle aandacht ging naar de mooie beelden van een continent vol dieren, planten en grote afstanden. In ieder geval is het fijn te weten waar de koffie niet smaakt in dat verre continent.

Tegen het einde van de avond sluit Theo met een dankwoord aan de filmer de vergadering.

De volgende bijeenkomst is op  3 november in zoals altijd “ ’t  Gildehuis” – Zaal M. van Bracht te Aarle-Rixtel.

 

 

Secr. Regio Oost-Brabant