04-11-14

 

Verslag ledenbijeenkomst van 3 Nov Regio Oost-Brabant

 

Terwijl het buiten later dan normaal maar onvermijdelijk herfst is geworden druppelen de eerste leden voor de ledenbijeenkomst binnen.
We zijn blij verrast als er ook mensen uit de regio Nijmegen, Limburg en zelfs uit België de moeite hebben genomen naar Brabant  af te reizen.
Het is natuurlijk meteen bij ons opgekomen dat deze internationale gasten niet voor de charmes van het niet onknappe bestuur gekomen zijn maar voor de ster van vanavond Joris Fransen met zijn lezing over toerako ’s.  
Na wat gezellig gekeuvel in de zaal van mensen die elkaar lang niet gezien hebben opent  Jan Brok de vergadering met de mededeling  dat onze voorzitter en onze secretaris zichzelf afgemeld hebben wegens familieomstandigheden.
Dus we moeten het deze avond doen met een driekoppig bestuur.
Onze secretaris Herbert ten Thij heeft aangegeven per 1 Januari af te treden en niet herkiesbaar te zijn.
Wij danken Herbert voor zijn inzet en hopen hem nog wel vaak als lid te zien op onze regiobijeenkomsten.
Henk Biemans neemt de taak van secretaris van hem over.
Jan verteld wat er allemaal besproken is op de Algemeen bestuur vergadering van  jongstleden vrijdag. Er is een vraag van het hoofdbestuur om vooral proces verbalen van diefstal door te geven zodat met de verzameling van deze het  rechercheteam wat hiermee bezig is een beter beeld krijgt van de omvang en de schade hiervan.
Teneinde hierdoor beter in staat te zijn eventuele daders op te pakken. Hierop ontstaat een discussie of dit wel zin heeft.
Er zijn mensen van mening dat dit voor de recherche  geen enkele prioriteit heeft en er waarschijnlijk niks gebeurt. 
De conclusie van de discussie is als we het niet doen dat er zeker niets gebeurt. Ook weten we dat sinds de media aandacht voor de diefstallen bij avifauna er wel degelijk iets gebeurt is.

Henk vertelt dat we als regio van plan zijn 18 april  2015 een reisje naar vogelpark Walsrode te organiseren. Dit met een overnachting in een hotel van 18 op 19 april. De leden ontvangen binnenkort een mailtje hierover. Gelieve hier op te antwoorden of U van plan bent mee te gaan zodat we een idee krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten.

 Jan maakt bekend dat er een nieuwe opzet komt van de toerako werkgroep. Het plan is om weer een toerako dag te organiseren in het voorjaar van 2015. De lezing van vanavond sluit hier mooi bij aan.

 We hebben vanavond een DVD van het 35jarig jubileum.  Gemaakt door Ieneke van Dieten die vanavond ook aanwezig is. Maar omdat we geen geluidsapparatuur voorhanden hebben wordt besloten deze naar de volgende bijeenkomst door te schuiven. Die houd u tegoed.

 De lezing van Joris loopt enige vertraging op. Het geval wil dat de presentatie op zijn Usb stick en onze laptop niet met elkaar willen communiceren. Snel wordt door een bestuurslid een andere laptop opgehaald bij een vriend die toevallig in de straat woont.
Dus met een uitgestelde start van een half uurtje kan Joris toch aan de gang.” Gelukkig”. We willen niet eens denken aan wat er gebeurd zou zijn mocht dit niet gelukt zijn.
Met al de gasten die van ver gekomen waren was dit een internationale ramp geweest. Zo niet het begin van de derde wereldoorlog.
Maar gelukkig hebben we dit weten te voorkomen.
Met dank aan Kees die zijn gloednieuwe laptop belangeloos beschikbaar stelde. De presentatie van Joris was van het begin tot het einde erg boeiend. En Joris brengt het ook zo dat het publiek interactief betrokken wordt. Dit leidt dan ook meteen tot discussies over dingen die verschillende leden anders doen.
Joris is dan ook niet alleen presentator.  Hij wordt ook meteen tot discussie leider gepromoveerd .  Wat hem overigens heel goed afgaat. 
Compliment Joris.
Buiten een zeer levendige bijeenkomst levert discussie tussen specialisten ook veel leerzame dingen op voor leden met minder ervaring zoals ikzelf.
Al met al een zeer geslaagde presentatie. Aan het einde van de avond bedankt Jan iedereen voor zijn of haar aanwezigheid.  
Joris speciaal bedankt voor de boeiende en leerzame lezing . In de pauze hadden we nog onze gebruikelijke loterij en ook de laatste bitterbal heeft het weer niet overleeft.
Dit was de laatste bijeenkomst van dit jaar. Veel mensen zullen elkaar nog wel zien voor die tijd maar toch alvast iedereen prettige feestdagen namens het bestuur.