15-09-13

 

Verslag bijeenkomst Regio Oost-Brabant 2 september 2013

 

Het is wat stilletjes. Voor onze doen. Kennelijk is de vergadering te kort op de excursie en moeten de mensen iets langer kunnen nagenieten om een volgende bijeenkomst te kunnen doorstaan.  Dus houdt Theo het maar kort en voordat iedereen ’t weet is er al de rondvraag waarin spontaan de organisatoren nogmaals bedankt worden voor alles wat ze hebben gedaan voor de succesvolle excursie.
Het woord is vervolgens aan Chris Schenk, een professionele vogelaar en fotograaf getuige alle mooie plaatjes die we te zien krijgen. Hij verhaalt van zijn winterse tocht op Hokkaido, het vulkanische eiland in Noord-Japan. Wilde zwanen verzamelen zich en laten zich in het blauwwitte landschap op hun mooist zien. Pijlstaarten tekenen zich af in de sneeuw en tot slot van deze reis nog vele gestalten van de Chinese kraanvogels in al hun baltspracht.
Na de pauze, en weer niets gewonnen met de verloting, gaan we met Chris tweedimensioneel mee naar Prudhoe Bay, een plek verloren in Noord-Alaska. En opnieuw genieten we van de prachtige plaatjes die hij er heeft geschoten van alle gevederte overwinteraars.  
Met een woord van dank aan onze gastspreker en aan allen die gekomen zijn, sluit Theo de bijeenkomst. We zien elkaar weer tijdens het tuinbezoek op 14 september met een barbecue tot besluit.   

De volgende bijeenkomst is overigens op 4 november. Tot ziens. 

Secr. Oost –Brabant