08-05-13

 

Verslag AVIORNIS bijeenkomst Regio Oost-Brabant 4 maart 2013

 

Na een rondje excuses van diverse pluimage laaide de discussie op rond het ministerieel herpakte voornemen het leewieken van siervogels te verbieden.
Verontwaardiging alom voor zo'n buitengewoon dieronvriendelijke maatregel als je je tenminste op de hoogte stelt van wat het gaat betekenen voor menig vogel en vogelvriend.
Het goede bericht is deze keer dat we voornemens zij een super-de-luxe uitstapje te gaan maken in het vlakke land.
Spelevaren met je lief tussen de waterlelies, ronddolen of zo tussen tropische vlinders en schitterende orchideeën en last but not love yet, een overheerlijk driegangen diner tot besluit.
En dat gaan we doen op 24 augustus. Verdere inlichtingen en opgaaf, alleen regioleden tot 1 juli, bij Henk Biemans. Er zal ook nog over gemaild worden.
Een stresstest voor banken schijnt zelfs nodig heden ten dage. Maar Aviornisleden hebben al sinds mensenheugenis een huwelijksstresstest. Ze boeken voor hun partner en zichzelf een reisje naar een paradijselijk oord en dan gezamenlijk smullen maar van al het moois dat er op vogelgebied te genieten valt.
Op deze bijeenkomst heeft Henk Biemans bericht over de goede afloop van deze test op het schone rijksdeel Aruba.
In een mooi samengestelde PowerPoint presentatie heeft Henk ons meegenomen naar dat mooie tropische eiland en verhaalt over zijn belevenissen, al dan niet met echtgenote dus, op vogelgebied en het schieten van mooie plaatjes van de gevederde vriendjes.
Het is altijd weer een genoegen goed herinneringen aan dergelijke avonturen eens mee te mogen beleven.

 Secr. Regio Oost-Brabant