15-09-13

 

Verslag excursie Regio Oost-Brabant 24 augustus 2013

 

Allemensen! Een bus vol Aviorniden, met aanhang, ’s-ochtends op toer, helemaal gevaarlijk noordwaarts op 24 augustus laatstleden naar Overijssel en de Noordoostpolder, wel meer dan twee uur op een stoel en toch niet droef. En met prachtig weer. Dat heb je, als je goede afspraken maakt en iedereen op tijd is.
We bezoeken eerst het Nationaal Park de Weerribben - Wiedden.. En we stappen in de boot van Tiemen Vaartjes. Voor een tocht per platbodem in en door en langs het riet, want ze hebben daar een heleboel riet, en geloof het of niet, ze willen daar nog meer riet. Met kapitein Vaartjes aan het roer is met al dat riet zo’n tocht toch nog een hele belevenis. En mocht je de grappen van de rappe roerganger niet op prijs stellen dan nog kom je tijd tekort. De gastvrouw houdt er ook de vaart goed in met limonade, koffie, thee en allerhande lekker brood. En zo, na een genoeglijke rondgang over het water, bezoeken we andermaal kort het bijgelegen boswachtercentrum voordat we weer de bus opzoeken voor ons bezoek aan de Orchideeënhoeve te Luttelgeest, een oord met een waarlijk onheilspellende naam.
‘De fleurigste attractie van Nederland’, roept de ANWB en daar hebben ze misschien wel gelijk in. Want bloemen hebben ze er niet tekort. En bovendien een lorituin met de briljant gekleurde Lori’s-van-de-Blauwe Bergen die bij je komen om honingwater te slurpen, en een vlindertuin met meer kleuren vlinders dan er in een kleurenboek passen, en een speelhoek voor de kleintjes met een cool vette glijbaan, yeah, en een heus restaurant misschien met taart en begeleidende drank en later nog een drie gangen diner. Na zoveel heerlijkheden is de vraag niet: “Wat wil een mens nog meer?”, maar “Wat kan een mens nu nog?” Precies, huiswaarts keren, nagenieten, nog lang, lang daarna en dan weer uitzien naar ons volgende uitje dat vast ook weer zeer de moeite waard zal zijn, ofschoon deelnemen zoveel moeite niet kost. Toch?
Secr. Oost-Brabant