13-02-14

 

Verslag ledenbijeenkomst 6 Januari 2014

 

 

 

Januari - jaarvergadering. Theo opent de vergadering met een hartelijke nieuwjaarswens. Hopelijk levert 2014 ons allen voorspoed en vooral ook veel jonge vogels. De secretaris leest het jaarverslag 2013 voor dat vervolgens door de vergadering wordt bevestigd. Het is evenals het vorig jaar weer een actief en gezellig Aviornisjaar geweest. Stan doet verslag van het financieel reilen en zeilen van de regiovereniging en stelt een begroting voor het nieuwe jaar voor. Een en ander conform eerder is besloten. De kascommissie heeft de boeken gecontroleerd en doet de vergadering het voorstel het bestuur te dechargeren. De vergadering besluit onder applaus het financieel jaarverslag en de begroting goed te keuren en het voorstel à décharge aan te nemen. Een nieuwe kascommissie wordt samengesteld.

 

Met vertrouwen wordt uitgezien naar een succesvolle organisatie van de Algemene Ledenvergadering van AVIORNIS. Ook als het nieuwe vogelpark nog niet officieel is opengesteld zullen we er welkom zijn. De verdere voorbereidingen voor een geslaagde bijeenkomst zijn al in gang gezet.

 

Voortaan zullen we voor elke vergadering een presentielijst opmaken.

 

De voorstellen voor onze gezamenlijke AVIORNIS activiteiten in het nieuwe jaar worden gepresenteerd. Op 17 maart komt Jaap Korten een lezing geven over flamingo’s. Meteen ook zal hij ons bijpraten over de stand van zaken met de positieflijsten. Hij komt in wederdienst voor een voordracht die ons lid Dré Broers gegeven heeft als vervangend spreker toen dat nodig was. De vergadering dankt Dré met een applaus. Op 5 mei zal Stan Dielissen een presentatie geven van zijn reis naar de Pantanal in Brazilië. Voor de verdere avonden zijn er verschillende mogelijkheden waarover nog nader zal worden beraden. Natuurlijk houden we in de zomer weer een tuinbezoek. Er zijn al leden gepolst en die hebben voorshands positief gereageerd. Als het mogelijk is knopen we er tegelijk weer een gezellige barbecue aan vast. Verder bericht volgt. Dan is er nog het plan om een reisje te maken naar één van de verzamelplekken in Duitsland of Frankrijk van kraanvogels tijdens hun trek. Jan Biemans geeft een presentatie van de mogelijkheden. Ook is Cor Speek uitgenodigd om vanavond een film te tonen over de kraanvogeltrek in Europa. Alternatief is een bezoek aan Walsrode of aan dierenparken in Engeland. We gaan verder uitzoeken wat ons dit jaar het beste past.

 

Cor Speek vertoont twee prachtige korte films die hij zelf heeft gemaakt. De eerste gaat,zoals al vermeld, over de kraanvogeltrek in Europa met behalve mooie en interessante beelden ook veel informatie en boeiende wederwaardigheden. De tweede is na de pauze vertoond en geeft het vele schoons dat er te zien is en te beleven valt gedurende de vier seizoenen in onze mooie Peel. 

 

Let op, de volgende bijeenkomst is pas op 17 maart vanwege de carnaval en het beschikbaarheidrooster van de zaal. Niettemin verwelkomen we jullie ook op die datum graag in grote getale en horen we van jullie voorbereidingen op de kweek of al van jullie eerste resultaten. Zoals al vernoemd zal Jaap Korten een lezing geven over flamingo’s.

 

Secr. Regio Oost-Brabant