15-09-13

 

Verslag tuinbezoek Regio Oost-Brabant 14 september 2013

 

Oh, what a beautiful morning ! Oh, what a beautiful day !, zingt een zangeres op de autoradio. Dus regen, regen en de hele tijd door almaar regen op zaterdag 14 september 2013. Totdat we bij Jan Brok aankomen en de regen stopt bij het zien van al het moois in de collectie. Parmantige juffers en statige kronen langs de vijver met fris gewassen eendjes. En een ondeugend beeldje in het paviljoen. Ja, we hebben alles bekeken en er van genoten. Jan heeft een mooi verzorgde tuin waar het genoeglijk toeven is, zoals men zegt in kringen waar kronen prijken boven de kragen. Dank, Jan en echtgenote voor jullie hartelijke ontvangst en versnaperingen.
Vervolgens, met maar even een paar regenvlagen tussendoor, gingen we door naar de grazige weiden van Willy Cissen. In de voortuin meteen al cavia's met jonkies, een attractie voor de moeders en de kinderen in de buurt en tegelijk een prachtige grasmat voor het raam. Dus zeg nou zelf: Aviornisleden zijn een zegen voor de mensheid.
Meer steppewild in de achtertuin en nog meer mooi gras en keurig gesnoeide bomen. Allemaal prachtig. We hebben onze ogen uitgekeken. Dank, Willy, dat je al dat moois met ons hebt willen delen.
En daarna brak de zon door. Dus met de barbecue werd niet alleen het braadvlees lekker bruin. Kortom, weer een gezellige middag en avond met de Aviornisvrienden van onze regio. Moge het volgende tuinbezoek spoedig op de agenda verschijnen.
Secr. Oost-Brabant