12-11-12

 

Verslag bijeenkomst Regio Oost-Brabant 5 november 2012

 

Helemaal zoals het hoort. Bij een reis naar een jungle-expeditie. In Costa Rica. Aankomen op een smalle landingstrip tussen de palmbomen, temidden van de schreeuwende brulapen, oogverblindende orchideeën, met een echtgenote barstend van het nicotinetekort, in een busje met gezellige zuiderburen en op weg naar prachtige avonturen. Stan Dielissen neemt ons mee op zijn vakantiereis in 2010 en toont ons met zijn verhalen een selectie van de foto's die hij heeft gemaakt.
Na aankomst op het vliegveld van Liberia voert de tocht over de Pan American Highway, ook wel Inter American Highway genoemd, door het Parque Nacional Guanacaste, naar vulkanisch Nicaragua en het meer van Granada en vandaar terug over San Carlos naar Tortuguero aan de noordelijke oostkust van Costa Rica, de 'rijke kust' zoals de zeevaarders van weleer dachten bij hun eerste kennismaking met het Incagoud. Dwars door het binnenland via de hoofdstad San José gaat dan de finale reis retour met eerst nog een paar dagen loom luieren aan een bountystrand.
Hoeveel moois is er te beleven als je natuurliefhebber bent. We halen ons hart op bij de plaatjes van toekans en kolibries, om slechts een paar vogels te noemen, en de schitterende bloemenpracht bovendien en de zeldzame paddestoelen die nooit eerder gezien waren door de nijvere Amerikaanse biologiestudenten die op die plek toch al zoveel hebben onderzocht. De avond gaat veel te vlug voorbij. Maar misschien neemt Stan ons ook nog eens een keer mee naar de Aziatische jungle in Borneo of zo.
Onze volgende bijeenkomst is in het nieuwe jaar alweer, op 7 januari. Dan gaan we zeker ook meer horen over de kwekerslijst van onze regio die is samengesteld door Hans Ketelaars. Alvast een goede Kerst gewenst en veel goeds in 2013.
Secr. Oost-Brabant