08-05-13

 

Verslag AVIORNIS bijeenkomst Regio Oost-Brabant 7 januari 2013

 

Jaarvergadering.
Theo opent de vergadering met een hartelijke nieuwjaarswens. De secretaris leest het jaarverslag voor dat vervolgens door de vergadering wordt bevestigd. Het is al met al weer een actief en gezellig Aviornisjaar geweest.
Stan doet verslag van het financieel reilen en zeilen van de regiovereniging en stelt een begroting voor het nieuwe jaar voor.
Een en ander conform eerder is besloten. De kascommissie heeft de boeken gecontroleerd en doet de vergadering het voorstel het bestuur te dechargeren. De vergadering besluit onder applaus het financieel jaarverslag en de begroting goed te keuren en het voorstel à décharge aan te nemen.
Een nieuwe kascommissie wordt samengesteld. Ook positief is dat het ledental in het verslagjaar is gegroeid. Voorts worden Theo en Jan wier termijn volgens het rooster van aftreden was beëindigd in het bestuur herkozen.
De kweeklijst die het afgelopen jaar door oud-bestuurslid Hans Ketelaars is samengesteld -een ware titanenklus- is klaar en wordt in de pauze uitgedeeld aan de aanwezige leden die hun inlichtingen voor de lijst hebben verstrekt. Theo bedankt namens ons allen Hans voor het samenstellen van de lijst en voor alle moeite en het vele werk dat het gekost heeft.
Wel zal overwogen worden hoe we een volgende keer de terughoudendheid van adresgegevens nog beter, maar zonder informatieverlies vorm kunnen geven. In ieder geval moet het duidelijk zijn dat zonder meer de lijst alleen en uitsluitend voor eigen gebruik bedoeld is.
Volgt nog de mededeling dat ons bestuurslid Henk in de redactie van ons onvolprezen tijdschrift heeft plaatsgenomen en dan gaan we genieten van duivenplaatjes en duivenpraatjes van Dré Broers.
De foto's zijn genomen van een show van wilde duiven te Houthalen waar vele, vele soorten zijn tentoongesteld.
Op gemoedelijke wijze vertelt Dré bij elk lichtbeeld wetenswaardigheden over de soort die getoond wordt en ook geeft hij er dikwijls nog enkele praktische tips bij voor het succesvol houden en kweken van de betreffende duiven.
De volgende bijeenkomst is op 4 maart in, zoals altijd, de zaal van Bracht, Kerkstraat 9 te Aarle-Rixtel. Weest erbij.

 

 

 

Secr. Regio Oost-Brabant